Καναδάς: Νέες κυρώσεις κατά φιλορώσων της Ουκρανίας

Να επιβάλει νέες ατομικές οικονομικές κυρώσεις κατά προσώπων της φιλορωσικής κοινότητας της Ουκρανίας και εναντίον μιας πετρελαϊκής εταιρείας που δραστηριοποιείται στην Κριμαία αποφάσισε το Σάββατο η κυβέρνηση του Καναδά, όπως ανέφερε ο Καναδός πρωθυπουργός, Στίβεν Χάρπερ.

«Η παράνομη κατοχή της Κριμαίας από τη Ρωσία και οι προκλητικές στρατιωτικές δραστηριότητες στην ανατολική Ουκρανία συνεχίζουν να προκαλούν μεγάλη ανησυχία στη διεθνή κοινότητα», δήλωσε ο Στίβεν Χάρπερ ανακοινώνοντας την ταξιδιωτική απαγόρευση προς τον Καναδά εναντίον 11 προσώπων και την επιβολή μέτρων κατά της εταιρείας Feodosia Enterprise.

 

Στην ανατολική Ουκρανία, οι μάχες συνεχίζονται μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των φιλο-ρώσων αυτονομιστών παρότι το Κίεβο έχει κηρύξει μονομερή κατάπαυση του πυρός για να δοθεί η δυνατότητα εφαρμογής ενός ειρηνευτικού σχεδίου. «Ο Καναδάς υποστηρίζει το ειρηνευτικό σχέδιο του προέδρου Ποροσένκο», ανέφερε ο πρωθυπουργός Χάρπερ συμπληρώνοντας ότι πρέπει να συνεχιστεί η άσκηση πίεσης από τους συμμάχους προς τη Ρωσία.

 

Οι κυρώσεις αυτές «θα συνεχίσουν να αυξάνουν την οικονομική πίεση σε εκείνους που φέρουν την ευθύνη σε σχέση με την κρίση στην Ουκρανία», ανάφερε επίσης ο πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ.