“Καρφιά” από το Spiegel: Συλλήψεις καστανάδων αντί εκατομμυριούχων

ΦΩΤΟ: MOTIONTEAM/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

ΦΩΤΟ: MOTIONTEAM/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

«Η Ελλάδα συλλαμβάνει καστανάδες αντί εκατομμυριούχων» είναι ο τίτλος ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική σελίδα του Spiegel,το οποίο αναφέρεται στη σύλληψη 62χρονου καστανά προ ημερών στη Θεσσαλονίκη.
«Κανείς πλέον δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι η Ελλάδα δεν παίρνει στα σοβαρά τον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής. Πρόσφατα η αστυνομία με μια μεγάλη επιχείρηση συνέλαβε τον Γιώργο Δήμου. Έναν 62χρονο καστανά, ο οποίος έχει ένα βουνό από χρέη και σύμφωνα με δηλώσεις του πρέπει να θρέψει οχτώ αδέλφια», αναφέρει δηκτικά το γερμανικό περιοδικό.

«Δώδεκα αστυνομικοί, ένα περιπολικό και ένα αυτοκίνητο ρυμουλκό συμμετείχαν στη σύλληψη του καστανά και στην κατάσχεση του καροτσιού του. Το αδίκημά του: έψηνε και πουλούσε κάστανα χωρίς άδεια. Η ιστορία του Δήμου μεταδόθηκε αστραπιαία στην Ελλάδα και προκάλεσε οργή. Ο λόγος είναι λιγότερο το παράλογο αυτής της αστυνομικής επιχείρησης. Κυρίως επιβεβαιώνει το αίσθημα του κόσμου ότι οι ελληνικές αρχές αντιδρούν με σκληρότητα εναντίον μικροαδικημάτων και αφήνουν τα μεγάλα ψάρια», αναφέρεται στο δημοσίευμα», σημειώνεται στο δημοσίευμα του Spiegel.

Πηγή: Deutsche Welle