Καταδικάστηκε για θάνατο από αμέλεια στο μαγαζί του

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

Ποινή φυλάκισης 1,5 έτους, με 3ετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε ιδιοκτήτη συνεργείου μοτοσικλετών, που κρίθηκε ένοχος για το θάνατο, από αμέλεια, 40χρονου, ύστερα από πτώση μέσα στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης, στην οδό Μοναστηρίου.

Ο άτυχος άνδρας βρισκόταν ως πελάτης στο συνεργείο, και καθώς κατευθυνόταν προς την τουαλέτα, έπεσε σε φρεάτιο που βρισκόταν μεταξύ δύο υπόγειων δαπέδων. Από την πτώση, ύψους δύο και πλέον μέτρων, υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, αλλά και τραύματα στα πνευμόνια και στα πλευρά, εξαιτίας των οποίων κατέληξε ύστερα από νοσηλεία 20 ημερών σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας αποποιήθηκε των ευθυνών του, τονίζοντας ότι ο ίδιος δεν βρισκόταν στο συνεργείο την ώρα που συνέβη το περιστατικό αλλά υπάλληλός του ενώ επικαλέστηκε πινακίδα που ήταν αναρτημένη στο σημείο, η οποία απαγόρευε την είσοδο στους μη έχοντες εργασία. Κρίθηκε όμως ένοχος, διότι δεν προχώρησε στη λήψη μέτρων προστασίας, τέτοιων που θα μπορούσαν να αποτρέψουν αυτό το αποτέλεσμα.