Καταδικάστηκε ο Β. Μπακατσέλος ύστερα από μηνύσεις εργαζομένων του Αγγελιοφόρου

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο Βασίλης Μπακατσέλος, o μέχρι πρόσφατα νόμιμος εκπρόσωπος της υπό πτώχευσης εφημερίδας “Αγγελιοφόρος. Η καταδίκη αφορούσε τη μη καταβολή δεδουλευμένων, ύστερα από μήνυση που κατέθεσαν τον περασμένο Μάιο τέσσερις εργαζόμενοι της εφημερίδας για μισθούς του προηγούμενου διαστήματος. Τότε, ο Β. Μπακατσέλος είχε συλληφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία και ορίστηκε δικάσιμος.

Ο επιχειρηματίας, γιος του μεγαλοβιομήχανου Αλέξανδρου Μπακατσέλου, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, ο οποίος επικαλέστηκε την οικονομική αδυναμία του εκδοτικού ομίλου του Αγγελιοφόρου για την εξόφληση των αποδοχών των εργαζομένων και τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν κατέστη εφικτό να συγκληθεί η γενική συνέλευση των μετόχων.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο έκρινε τελικώς τον κατηγορούμενο ένοχο μετατρέποντας την επιβληθείσα ποινή σε χρηματική προς 25 ευρώ ημερησίως, καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του νόμου για την αναστολή της. Από νωρίς βρέθηκαν έξω από τα δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης εργαζόμενοι της εφημερίδας, που ανάρτησαν δύο πανό, ενώ μοίρασαν σε περαστικούς το πρώτο απεργιακό τους φύλλο.

Να σημειωθεί ότι η πριν από λίγες μέρες η ιδιοκτησία της εφημερίδας προχώρησε σε παύση πληρωμών και κατέθεσε αίτηση πτώχευσης, η οποία θα συζητηθεί ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης στις 27 Νοεμβρίου. Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, μέχρι σήμερα οι οφειλόμενες αποδοχές αντιστοιχούν σε 8-9 μήνες.