Καταδίκη της πρώην ιδιοκτήτριας της ΒΙΟ.ΜΕ. για μη καταβολή δεδουλευμένων

Σε συνολική ποινή φυλάκισης 43 μηνών, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε, σε δεύτερο βαθμό, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, η πρώην πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της αυτοδιαχειρζόμενης πλέον Βιομηχανικής Μεταλλευτικής (ΒΙΟ.ΜΕ.) Χριστίνα Φιλίππου, η οποία κρίθηκε ένοχη για μη καταβολή δεδουλευμένων σε 40 εργαζόμενους για έναν μήνα (Σεπτέμβριο 2011).

Το δικαστήριο αναγνώρισε στην κατηγορούμενη το ελαφρυντικό των «μην ταπεινών αιτίων», ενώ ανέστειλε την ποινή της, η οποία είναι μειωμένη σε σχέση με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο (σ.σ. ποινή φυλάκισης 123 μηνών από το Δ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο).

Η ίδια, δεν παρέστη στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, ο οποίος στην αγόρευσή του αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στην δεινή οικονομική θέση, στην οποία έχει περιέλθει η εντολέας του. Σε βάρος της κατηγορουμένης, πάντως, «τρέχουν» κι άλλα δικαστήρια για μη καταβολή δεδουλευμένων και, όπως σημείωσε ο συνήγορός της, στόχος είναι να επιτευχθεί συγχώνευση όλων των ποινών.