Κατάληψη του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ και διακοπή της συνεδρίασης της Συγκλήτου

Φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης προχώρησαν στην κατάληψη του διοικητικού κτιρίου του πανεπιστημίου και την διακοπή της συνεδρίασης της Συγκλήτου.

 

Διεκόπη η συνεδρίαση της Συγκλήτου του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, που τελεί υπό κατάληψη. Η συνεδρίαση που είχε αποφασιστεί να γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί, καθώς οι φοιτητές επεδίωξαν να παρέμβουν σε αυτή.

 


► Παραιτήθηκε ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ


 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι φοιτητές εισέβαλαν στην αίθουσα που ήταν προγραμματισμένο να γίνει η σημερινή συνεδρίαση και διαπίστωσαν πως τελικά τα τμήματα των Σχολών συνεδρίαζαν με τηλεδιάσκεψη από άλλους χώρους. Έτσι, αποφάσισαν να προχωρήσουν στην κατάληψη του κτιρίου διοίκησης, ενώ υποχρέωσαν τους διοικητικούς υπαλλήλους να αποχωρήσουν από την εργασία τους.

 

Στη συνέχεια, οι φοιτητές αποφάσισαν να μεταβούν στο Παιδαγωγικό Τμήμα και στο Τμήμα ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ στη Θέρμη, οι αίθουσες των οποίων φιλοξενούσαν την τηλεδιάσκεψη της Συγκλήτου, την οποία και διέκοψαν. Στην αίθουσα συνεδριάσεων των ΤΕΦΑΑ στη Θέρμη βρισκόταν και ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας, ο οποίος συνομιλεί αυτή τη στιγμή με τους φοιτητές.