Κατασκηνώσεις θα φιλοξενήσουν 29 παιδιά με αναπηρία

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Την υλοποίηση του προγράμματος «Κατασκηνώσεις ΑμεΑ 2016» από το Δήμο Θεσσαλονίκης ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο την Δευτέρα 4 Απριλίου 2016, στη διάρκεια της 8ης  τακτικής συνεδρίασής του.

Το πρόγραμμα αφορά τη μίσθωση κατασκηνωτικών εγκαταστάσεων στους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πιερίας και Καβάλας, με στόχο τη φιλοξενία 29 παιδιών με αναπηρία, με τόπο κατοικίας το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Η φιλοξενία των παιδιών θα διαρκέσει για 15 ημέρες (14 διανυκτερεύσεις) από τον Αύγουστο έως και το Σεπτέμβριο του 2016, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί στις οικονομικά αδύναμες οικογένειες.

Σε περίπτωση που δεν καλυφθούν οι προαναφερόμενες θέσεις, θα δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής και σε άλλα παιδιά, οι οικογένειες των οποίων διαμένουν μόνιμα στο Δήμο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα πάντα με τα εισοδηματικά κριτήρια.

«Η εξασφάλιση δυνατότητας αναψυχής και ψυχαγωγίας των ΑμεΑ αποτελεί προτεραιότητα για το Δήμο Θεσσαλονίκης» τόνισε στην εισήγησή της η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα και συμπλήρωσε: «Αυτές οι 29 θέσεις απευθύνονται κατά προτεραιότητα σε αδύναμες οικογένειες, οι οποίες δεν μπορούν να εξασφαλίσουν με άλλο τρόπο τη συμμετοχή τους σε ένα πρόγραμμα κατασκηνώσεων».