Κατεδαφίσεις κτισμάτων για διάνοιξη οδού στον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Οριστική και δυναμική λύση σ’ ένα πρόβλημα που ταλαιπωρούσε επί χρόνια τους κατοίκους σε περιοχή της Νεάπολης δίνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, δημιουργώντας τις βασικές προϋποθέσεις για τη διάνοιξη και πεζοδρόμηση μιας οδού.

 

Πρόκειται για την οδό Καραβαγγέλη (στο ύψος της Λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου και Κύπρου), όπου δυο εγκαταλειμμένα κτίσματα-οικίες, στη διασταύρωση με την οδό Λαμπράκη, αποτελούσαν εμπόδιο για τη διάνοιξη της οδού, καθώς επεκτείνονταν μέσα στα όριά της. Από την περίοδο που έγινε το Ρυμοτομικό Σχέδιο για την περιοχή και τέθηκε σε ισχύ, έπρεπε να περάσουν περισσότερα από 40 χρόνια για να αναλάβουν δράση τα συνεργεία κατεδάφισης του δήμου.

 

Όλο αυτό το διάστημα η οδός Καραβαγγέλη παρέμεινε στενή δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων και την ασφαλή μετακίνηση των περιοίκων. Ταυτόχρονα, όμως, τα εγκαταλειμμένα κτίσματα αποτελούσαν εστία μόλυνσης και ρύπανσης στην περιοχή, ενώ δυνητικά αποτελούσαν «στόχο» περιθωριακών στοιχείων.

 

Από χθες συνεργεία του δήμου, παρουσία του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη και του αντιδημάρχου Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας Αλέκου Σιμητόπουλου, ανέλαβαν δράση, αφού προηγουμένως εξασφαλίστηκε η συναίνεση των ιδιοκτητών για την κατεδάφισή τους, το κόστος της οποίας θα καλυφθεί από το δημοτικό ταμείο. «Κατανοώντας πλήρως τους περιοίκους συνδημότες μας, που όλα αυτά τα χρόνια σε κεντρικό σημείο της περιοχής τους αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας των εγκαταλειμμένων κτισμάτων, δεν σταματήσαμε να προσπαθούμε για την επίλυσή του. Αυτή βρέθηκε κι αμέσως, όπως είχαμε δεσμευτεί, τα μηχανήματα έπιασαν δουλειά. Έτσι και η περιοχή θα καθαρίσει και ο δρόμος να διανοιγεί για να κινούνται όλοι με ασφάλεια», δήλωσε ο κ.Δανιηλίδης, ο οποίος συναντήθηκε με κατοίκους που εξέφραζαν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη που επιζητούσαν.

 

Να σημειωθεί ότι τα δυο κτίσματα που κατεδαφίζονται είναι συνολικού εμβαδού 150 τ.μ., η κατεδάφιση των οποίων απελευθερώνει ρυμοτομούμενο οικόπεδο 175 τ.μ., με αποτέλεσμα να διαπλατυνθεί η οδός στα 15 μέτρα (από 5 που είναι σήμερα) και να κατασκευαστούν πεζοδρόμια.

 

Ήδη χθες, Τετάρτη 5 Αυγούστου, ολοκληρώθηκε η κατεδάφιση του ενός κτίσματος, για να συνεχισθούν σήμερα οι εργασίες με την απομάκρυνση των μπαζών. Η κατεδάφιση του δευτέρου κτίσματος θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Αυγούστου, αφού πρώτα καθαρίσει ο χώρος και απομακρυνθούν από το κτίσμα, σε συνεργασία με μέλη φιλοζωικού συλλόγου, οικόσιτα ζώα που φώλιασαν σε αυτό. 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr