Κατερίνα Μάρκου στο radio1d.gr: “Τα πάντα ανοικτά για την εκλογή του ΠτΔ”

“Εγώ πάνω από όλα βάζω το εθνικό συμφέρον. Τα πάντα είναι ανοικτά για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Το πνεύμα του συντάγματος απαιτεί συναίνεση. Το πρόσωπο που θα προταθεί από τη κυβέρνηση θα έχει καθοριστική σημασία και σίγουρα δεν θα πρέπει να είναι πολιτικό. Επίσης, μεγάλη βαρύτητα έχει το πως θα κινηθεί από εδώ και πέρα η κυβέρνηση…”, είπε στο radio1d.gr η ανεξάρτητη βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Μάρκου.

 

Στην ουσία, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα προταθεί από τη κυβέρνηση, θέτοντας όμως τους παραπάνω όρους. Η κ. Μάρκου χαρακτήρισε “εκβιασμό” την τοποθέτηση Σκουρλέτη από τον ΣΥΡΙΖΑ για την ύπαρξη “κουμπαρά” με τον οποίο επιχειρείται ο χρηματισμός βουλευτών ενόψει της εκλογικής του νέου ΠτΔ προκειμένου να μην πέσει η κυβέρνηση. “Εμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να με εκβιάσει. Παίζει με την ηθική μου. ΠΟυ πήγε η ανεξαρτησία του βουλευτή; Η δήλωση του Σκουρλέτη ήταν μία πράξη πανικού. Με αυτά που έχουν συμβεί στη χώρα τα τελευταία χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να έχει πλέον αγγίξει την αυτοδυναμία, αλλά ο κόσμος φοβάται να τον εμπιστευτεί”, πρόσθεσε. 

Χαρακτήρισε “απίστευτη παροχολογία” τα όσα υποσχέθηκε από την 79η ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας, για τον οποίο πρόσθεσε ότι “δεν μας είπε που θα βρει τα λεφτά” και ξεκαθάρισε ότι στην πρόσφατη συζήτηση για τη παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς τη κυβέρνηση δήλωσε “παρούσα” καθώς όπως εκτιμά η κυβέρνηση δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη τον πρώτο κύκλο τη ζωή της. 

 

Άγγελος Αγγελίδης

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr