Κερδίζει πάντα… η μπάνκα

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Είναι γνωστό ότι ό ,τι κι αν γίνει, όπως και να ανακατευτούν τα χαρτιά, όπως και να ριχτεί η μπίλια, πάντοτε κερδισμένη είναι η μπάνκα. Αν δεν ήταν έτσι, δεν θα υπήρχαν καζίνο. Αλλά, προφανώς και Τράπεζες. Που μπορεί να είναι χρεοκοπημένες, μπορεί να λειτουργούν με παράνομους και τοκογλυφικούς όρους αλλά, ταυτόχρονα, να βρίσκουν πάντοτε όφελος.

Το τραπεζικό λοιπόν σύστημα, δεν χάνει ποτέ. Χρησιμοποιεί την τοκογλυφία και δεν τιμωρείται. Σε συνεργασία με τους πολιτικούς, την ανακεφαλαιοποίηση και φορτώνει  τα χρέη του στους πολίτες. Την παρανομία γιανα την βγάλει καθαρή. Και ταυτόχρονα να ανοίγεται σε παράλληλες επιχειρήσεις, ανοίγοντας νέες πληγές.

Τα capital controls, σιγούρεψαν την επέκταση χρήσης των καρτών. Το πλαστικό χρήμα, εξαφάνισε το πραγματικό. Και η νέα ανάγκη, τα «μηχανάκια» που θα το δέχονται, ένα νέο τραπεζικό εμπόρευμα προσδοκώμενου κέρδους ύψους 150.000.000 !

Οι μανάβηδες του τραπεζικού χώρου διαλαλούν στεντόρεια και από τηλοψίας, τη νέα φρέσκια πραμάτια, της οποίας την ανάγκη οι ίδιοι, σε αγαστή συνεργασία με το πολιτικό σύστημα, δημιούργησαν.

Είτε μπάνκα είτε μπανκ, ένα και το αυτό. Μόνο που η πρώτη είναι υποκείμενη σε νόμους, η δεύτερη όχι.