Κίεβο: Φιλορώσοι υποχωρούν προς το κέντρο του Ντονέτσκ

Φιλορώσοι αντάρτες εγκαταλείπουν τις θέσεις τους στα περίχωρα της ανατολικής ουκρανικής πόλης Ντονέτσκ και υποχωρούν προς το κέντρο της, ανακοίνωσαν σήμερα ουκρανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι.

 

Κάτοικοι είπαν πως οι αντάρτες, οι οποίοι επιδιώκουν την ανεξαρτησία από το Κίεβο της ουκρανικής περιφέρειας Ντονμπάς, έχουν σκάψει χαρακώματα στο κέντρο του Ντονέτσκ έξω από το πανεπιστήμιο της πόλης, όπου ζουν σε φοιτητικούς κοιτώνες.

 

Οι ουκρανικές δυνάμεις απώθησαν τους αντάρτες πίσω στα δύο κύρια οχυρά τους, το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ, καταλαμβάνοντας χωριά και προάστια γύρω τους σε μια προσπάθεια να τους εξαναγκάσουν να φύγουν.

 

“Στο Ντονέτσκ, οι αντάρτες εγκατέλειψαν μαζικά τις θέσεις τους και πήγαν προς το κεντρικό τμήμα της πόλης”, αναφέρει σε δήλωσή του το αρχηγείο της “αντιτρομοκρατικής επιχείρησης”, όπως αποκαλεί το Κίεβο την επιχείρηση εναντίον των φιλορώσων ανταρτών.

 

“Δεν μπορεί να αποκλεισθεί πως τέτοιες κινήσεις μπορεί να υποδηλώνουν διάδοση πανικού και απόπειρες φυγής από το μέρος όπου διεξάγονται πολεμικές επιχειρήσεις”.

 

Κάτοικοι είπαν πως άκουγαν βομβαρδισμούς στη διάρκεια της νύκτας και πως μια οβίδα έπληξε ένα χημικό εργοστάσιο στην πόλη, προκαλώντας πυρκαγιά. Μάχες αναφέρθηκαν επίσης στη διάρκεια της νύκτας στο Λουχάνσκ, δήλωσαν αξιωματούχοι στο Κίεβο.