Κίνημα “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ” και για τον ΕΝΦΙΑ

Ένα νέο “κίνημα δεν πληρώνω” φαίνεται ότι δημιουργείται μετά από την επιβολή του νέου φόρου ακινήτων που στην πλειοψηφία του ο νομικός κόσμος της χώρας έχει χαρακτηρίσει ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ.

Πολλές εκατοντάδες είναι όπως φαίνεται οι μικροιδιοκτήτες που συντάσσονται με τους Δικηγορικούς Συλλόγους σε όλη τη χώρα  και προσφεύγουν νομικά κατά του νέου…νόμου.

 

“Εκατοντάδες πολίτες σε όλη τη χώρα προσφεύγουμε κατά του ΕΝΦΙΑ . Μάλιστα όσοι προσέφυγαν νομικά κατά του χαρατσιού δικαιώθηκαν. Όμως παρά τις δικαστικές αποφάσεις που έχουν εδκοθεί υπερ τους δεν έχουν πάρει πίσω τα λεφτά της άδικης φορολόγησης. Είμαστε πλέον στην κόκκινη γραμμή και δεν πληρώνουμε τον ΕΝΦΙΑ” λέει στο radio1d.gr ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Αυτοαπασχολούμενων Ελεύθερων Επαγγελματιών Αλέξανδρος Μήτσιου. 

Μάλιστα όπως συμπληρώνει επειδή οι αποφάσεις για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές αλλά και ο ενιαίος ΦΠΑ δίνουν τη χαριστική βολή στις μικρές επιχειρήσεις λιανικού και χονδρικού εμπορείου από το  2015 και μετά εάν δεν υπάρξουν ρυθμίσεις σε ότι αφορά την καταβολή των εισφορών του ΟΑΕΕ τα μέλη της Πρωτοβουλίας Αυτοαπασχολούμενων Ελεύθερων Επαγγελματιών θα πάψουν να πληρώνουν.

Ο κ Μήτσιου μιλώντας στο Radio1d.gr με αφρομή την έναρξη της 79ης ΔΕΘ είπε: “Η μεγάλη πλειοψηφία του εμπορικού κόσμου και ιδιαίτερα των μικροεμπόρων στρέφεται τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ . Ήδη είμαστε σε επαφή με τον κ Δραγασάκη και του καταθέσαμε τις προτάσεις μας. Έχουμε κληθεί σε συνάντηση των παραγωγικών φορέων με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και περιμένουμε να γίνουν δεκτές οι προτάσεις μας.”

 

Στελίνα Μαργαριτίδου

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr