Κινητοποίηση για την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών σε Πειραιά, Θεσσαλονίκη

Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΤΑΙΠΕΔ πραγματοποιεί σήμερα, Τετάρτη στις 11:30 η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος και η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ κατά της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη.

Ανακοίνωση για την κινητοποίηση εξέδωσε η Παμπειραϊκή Επιτροπή κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ στην οποία αναφέρεται πως «συσπειρώνει στις γραμμές της τη συντριπτική πλειοψηφία των κοινωνικών, αυτοδιοικητικών και συνδικαλιστικών φορέων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, συνεχίζει τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις ενάντια στη μεθοδευμένη προσπάθεια της κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ της πώλησης του 67% των μετοχών στον ΟΛΠ αλλά και στον ΟΛΘ».

Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνεται στην ανακοίνωση, συναποφάσισε με την Ομοσπονδία των Υπαλλήλων στα ελληνικά λιμάνια και την Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ την πραγματοποίηση «κοινού μαζικού διαβήματος στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ (Κολοκοτρώνη 1 και Σταδίου Αθήνα) στις 16.7.2014 και ώρα 11.30».

Η ΟΜΥΛΕ σημειώνει στην ανακοίνωσή της πως «η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ και του ΟΛΘ είναι πράξη αντισυνταγματική και ενάντια στο κοινωνικό συμφέρον και το συμφέρον της ευρύτερης περιοχής των πόλεων Πειραιά και Θεσσαλονίκης, καθώς και των παραλιμένιων δήμων. 

»Το ΤΑΙΠΕΔ δεν νομιμοποιείται και δεν έχει την ευθύνη για μια τέτοια ενέργεια, παρά μόνο η κυβέρνηση, η οποία, ωστόσο, δεν έχει την πολιτική, κοινωνική και νομική νομιμοποίηση.Ο αγώνας μας και η αντίθεσή μας στην πώληση των ΟΛΠ και ΟΛΘ θα είναι συνεχής και διαρκής, μέχρι να ακυρώσουμε τα σχέδια για το ξεπούλημα των λιμανιών».