Κυρ. Μητσοτάκης: Απροκάλυπτος ταξικός διχασμός από την κυβέρνηση

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

Για απροκάλυπτο ταξικό διχασμό κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σε παρέμβασή του στην ολομέλεια της Βουλής, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα που έχει ξεσπάσει εν όψει της απογευματινής συγκέντρωσης του κινήματος «Παραιτηθείτε» στο Σύνταγμα.

Όπως είπε, αυτοί που έχτισαν καριέρες σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σήμερα αγανακτούν για πολίτες που εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους στην κυβέρνηση, χωρίς καμία υποκίνηση και καμία πολιτική στήριξη.

«Η δημοκρατία δεν κινδυνεύει από πολίτες που διαδηλώνουν ειρηνικά χωρίς να είναι κατ επάγγελμα διαδηλωτές. Κινδυνεύει από όσους εκμεταλλεύτηκαν των θυμό των πολιτών για να προωθήσουν τα κομματικά τους συμφέροντα», σημείωσε.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «Οι εκλογές θα έρθουν πολύ νωρίτερα από ό,τι λογαριάζετε και οι πολίτες θα δώσουν την απάντησή τους».

Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής, χρεώνοντάς της εκ νέου αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Μάλιστα, απευθύνθηκε και στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, λέγοντας ότι τον καθιστά προσωπικά υπεύθυνο.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε τροπολογία που κατατέθηκε το βράδυ σε τελείως άσχετο, όπως είπε, νομοσχέδιο, η οποία τελικά αποσύρθηκε, μετά από αντιδράσεις.

«Αυτό δεν είναι εικονα κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, είναι προκληση για όλους του Έλληνες» είπε και ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής να σταματήσει την αυθαιρεσία.