ΚΚΕ: Για την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στην περιοχή Δυτικής Θεσσαλονίκης

Οι μόνοι που θα ωφεληθούν από την πολιτική της ΝΔ αν γίνει κυβέρνηση, είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι και όχι οι κάτοικοι της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Αυτή είναι η αλήθεια που προσπάθησε να κρύψει ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, παίζοντας το παιχνίδι της κάλπικης αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, και τάζοντας ανέξοδες υποσχέσεις κατά τη διάρκεια της στημένης του περιοδείας.

Η πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όσο και της σημερινής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτή που ευθύνεται για τα προβλήματα που βιώνουν οι κάτοικοι της περιοχής μας όλα αυτά τα χρόνια. Για τη μεγάλη ανεργία, τη δουλειά με μισθούς πείνας, την τραγική κατάσταση με τις μεταφορές του ΟΑΣΘ, τις ελλείψεις στη σχολική στέγη, την ρύπανση και τη δυσοσμία στην περιοχή από τα ΕΛΠΕ και τις άλλες βιομηχανικές επιχειρήσεις, την εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και πολλά ακόμα. Προβλήματα που υπάρχουν, παραμένουν και θα οξύνονται, ανεξάρτητα αν την επόμενη μέρα των εκλογών είναι κυβέρνηση η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό γιατί και οι δυο είναι ταγμένοι υπηρέτες της πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων που έρχονται σε σύγκρουση με την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής έχουν πλέον μεγάλη εμπειρία, μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα και να μην τσιμπήσουν στα δολώματα που ρίχνουν όσοι τους έχουν τσακίσει πολλαπλά τη ζωή.

Η δικαιολογημένη αγανάκτηση στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να δώσει συγχωροχάρτι στην ΝΔ, δεν πρέπει να εκφραστεί με την ενίσχυση των ψηφοδελτίων της ΝΔ. Και αυτό γιατί δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στη “δίκαιη ανάπτυξη” του ΣΥΡΙΖΑ και στη “βιώσιμη ανάπτυξη” της ΝΔ, υπάρχει κοινός παρονομαστής που είναι η συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής των μνημονίων που μαζί εφαρμόζουν.

Κάνουμε την πραγματική διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ παντού στις ευρωεκλογές, στις βουλευτικές εκλογές, στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές δυναμώνοντας τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ.