Κλαδεύουν δέντρα στην περιφερειακή οδό!

Μικροπροβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων παρατηρούνται τις τελευταίες μέρες στην περιφερειακή οδό της θεσσαλονίκης, στο ρεύμα με κατεύθυνση προς τα δυτικά, καθώς εκτελούνται εργασίες κλαδέματος δέντρων και κουρέματος θάμνων.

 

Το κλάδεμα, που γίνεται κατά μήκος της περιφερειακής οδού, έχει ώς αποτέλεσμα το στένεμα του δρόμου λίγο πριν και λίγο μετά από το σημείο που κάθε φορά εκτελούνται οι εργασία και τον περιορισμό της κυκλοφορία, αφού η δεξιά λωρίδα καταλαμβάνεται από κώνους και από τα συνεργεία κλαδέματος.

Οι εργασίες, που γίνονται πρωινές ώρες, εκτελούνται από την προηγούμενη εβδομάδα και θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, ενώ ενδέχεται, εάν δεν ολοκληρωθεί το κλάδεμα, να συνεχιστούν και απο την ερχόμενη Δευτέρα.

Ετσι οι οδηγοί έρχονται αντιμέτωποι με έργα, όμως αφενός επειδή γενικά έχει μειωθεί η κίνηση και αφετέρου επειδή οι εργασίες εκτελούνται σημειακά, σε μικρό μήκος της οδού, δε δημιουργούνται σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία.

Αντιπυρικά

 

Τα έργα γίνονται κάθε χρόνο, προληπτικά, στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου.
Προγραμματίζονται και εκτελούνται από τις υπηρεσίες της διεύθυνσης τεχνικών έργων της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκη της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία έχει και την ευθύνη συντήρησης της περιφερειακής οδού.

Όπώς επισημαίνεται, κάθε χρόνο κλαδεύονται τα δέντρα και κουρεύονται οι θάμνοι κατά μήκος της περιφερειακήςς οδού, από το ύψος της κλινικής «Γένεσης» μέχρι τον κόμβο της Νεάπολης και του Ασβεστοχωρίου, στα σημεία όπου ο δρόμος γειτνιάζει με το δάσος και μόνο στο ρεύμα από τα ανατολικά προς τα δυτικά. Αυτό γίνεται ώστε να αποφευχθεί τυχόν εκδήλωση πυρκαγιάς από κάποιο αποτσίγαρο που μπορεί να πετάξει κάnoios απρόσεκτος οδηγός.

«Πέρσι το καλοκαίρι είχαμε πολλές στίες φωτιάς, αλά δεν σημειώθηκε καμία πυρκαγιά. Κι αυτό λόγω του σωστού συντονισμού και της άμεσης επέμβασης όλων των αρμόδιων φορέων. Το ίδιο επιδιώκουμε και για τη φετινή αντπυρική περίοδο και στο πλαίσιο αυτό ενισχύουμε της προληπτικές δράσεις», σειμειώνει ο αντιπεριφερειάχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής, και προσθέτει: «Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να είναι προσεκτικοί, να μήν καίνε ξερά χόρτα, να μη ρίχνουν σκουπίδια και αποτσίγαρα στο δάσος, καθώς και να ενημερώνουν άμεσα τις αστυνοιμές αρχές, όταν διαπιστώνουν οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση.»

 

Πηγή: Αγγελιοφόρος