Κλειδωμένο το TAXIS για την υποβολή δηλώσεων

Κλείδωσε τα μεσάνυχτα η εφαρμογή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. 

 

Το υπουργείο Οικονομικών τηρώντας «ευλαβικά» την προθεσμία που τέθηκε στις 30 Ιουνίου για παράταση της υποβολής των δηλώσεων έως τις 14 Ιουλίου έκλεισε χθες την εφαρμογή υποβολής του Ε1, κάτι που έως και σήμερα το πρωί έχει ως αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι να μην έχουν καμία πρόσβαση στα στοιχεία δηλώσεων.  Δεν υπάρχει καν η δυνατότητα για προβολή των εκκαθαριστικών, αλλά ούτε και η δυνατότητα αποστολής τροποποιητικών δηλώσεων.

 

Αναφερόμενος σήμερα Τρίτη στο θέμα ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χαράλαμπος Τσαβδάρης δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ 984 πως το σύστημα θα ανοίξει από την Πέμπτη, ήτοι όσοι δεν πρόλαβαν να υποβάλουν δήλωση, ή όσοι θέλουν να κάνουν αλλαγές μέσω εκπρόθεσμων τροποποιητικών, θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον μέχρι μεθαύριο.
 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων εκτός συστήματος έμειναν περίπου 80.000-100.000 δηλώσεις.

 

Η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος θα καταβληθεί κανονικά ως την 31 Ιουλίου 2014.

 

Η δεύτερη δόση θα καταβληθεί ως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Σεπτεμβρίου και η τρίτη δόση έως την τελευταία εργάσiμη ημέρα του Νοεμβρίου 2014.

 

Ειδικά για φορολογούμενους με συνολικό οφειλόμενο φόρο εισοδήματος έως 300 ευρώ, η εξόφληση θα πρέπει να γίνει εφ άπαξ έως τις 29 Αυγούστου.