Κλοπές και διαρρήξεις εξιχνιάσθηκαν

Εξιχνιάσθηκαν υποθέσεις κλοπών και απατών στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. 

Κατά το τελευταίο 24ωρο προέκυψαν τα ακόλουθα:

 

Εξιχνίαση κλοπών από σχολείο

Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου, σε βάρος 21χρονου αλλοδαπού για «Κλοπή», διότι το Νοέμβριο του προηγούμενου έτους αφαίρεσε από τσάντες μαθητών σχολείου στην περιοχή Χαριλάου, δύο κινητά τηλέφωνα και ένα πορτοφόλι.

 

Εξιχνίαση κλοπής εμπορευμάτων

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Πόλης-Αγίου Παύλου σχημάτισαν δικογραφία, σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 26 και 27 ετών για «Κλοπή», διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, μεσημβρινές ώρες της 01-02-2015, αφαίρεσαν από σταθμευμένο φορτηγό αυτοκίνητο στην περιοχή της Άνω Πόλης, εμπορεύματα τροφίμων αξίας 700 ευρώ.

 

Εξιχνίαση κλοπής χρηματικού ποσού από την κεντρική λαχαναγορά Θεσσαλονίκης

Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μενεμένης, σε βάρος 26χρονου ημεδαπού για «Κλοπή», διότι τον Ιούλιο του 2014, αφαίρεσε από επιχείρηση εμπορίας φρούτων στην κεντρική λαχαναγορά Θεσσαλονίκης, χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τις 13.000 ευρώ.

 

Εξιχνίαση απάτης

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 43χρονου ημεδαπού για «Απάτη», διότι τέλη Δεκεμβρίου του 2014, απέσπασε από 61χρονο αλλοδαπό το χρηματικό ποσό των 440 ευρώ, με το πρόσχημα ότι θα του επέκτεινε την άδεια ικανότητας οδήγησης που κατείχε σε μεγαλύτερη κατηγόρια και θα τον προσλάμβανε ως οδηγό.

 

Εξιχνίαση απάτης σχετικά με πώληση κινητού τηλεφώνου

Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου σε βάρος 31χρονου ημεδαπού για «Αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος» και «Απάτη».

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 31χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος ηλεκτρονικών συσκευών, τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους, αγόρασε από άγνωστο άτομο ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο είχε αφαιρεθεί από την κατοχή 20χρονου, αρχές του ίδιου μήνα.

Στη συνέχεια, την 29-01-2015, ο καταστηματάρχης, γνωρίζοντας ότι η συσκευή είχε κλαπεί από τον νόμιμο κάτοχό της, πούλησε το κινητό, μέσω ηλεκτρονικής ιστοσελίδας αγγελιών, σε χαμηλή τιμή, δηλώνοντας ψευδώς ότι ήταν επισκευασμένο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

 

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα αποσταλούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr