Κωνσταντίνος Πατέρας: Εγώ παρακάλεσα προεκλογικά να μου δώσουν μια θέση διοικητή

Ο 80χρονος Κωνσταντίνος Πατέρας αποτελεί ένα από τα πρόσωπα της επικαιρότητας μετά την τοποθέτηση του στη θέση του διοικητική νοσοκομείου Καρδίτσας που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

Για την παραίτησή του από τη θέση του διοίκηση του γενικού νοσοκομείου Καρδίτσας και για την συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν τις εθνικές εκλογές ο Κωνσταντίνος Πατέρας μίλησε στο ΣΚΑΪ.

Κωνσταντίνος Πατέρας: Ζήτησα τη θέση του διοικητή νοσοκομείου
Ο Κωνσταντίνος Πατέρας, η τοποθέτηση του οποίου στη διοίκηση του νοσοκομείου Τρικάλων προκάλεσε σάλο αντιδράσεων και την οξύτατη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν έκανε καμία συναλλαγή με τον πρωθυπουργό και παραδέχθηκε ότι ο ίδιος παρακάλεσε για μια θέση σαν και αυτή.

«Εγώ θα γύριζα στη ΝΔ, γιατί είχα προσχωρήσει στους ΑΝΕΛ. Είχα πάρει χιλιάδες σταυρούς και είχα μια δύναμη και είχα ένα στρατό δικό μου στα Τρίκαλα».
«Με καλέσανε κάτω διότι με ήθελε τότε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως και πραγματοποίησα το ραντεβού. Είπα ‘θα γυρίσω πίσω κύριε πρόεδρε να σας βοηθήσω αφού θέλετε τη βοήθειά μου, αν έχετε την ευγενή καλοσύνη όταν γίνετε πρωθυπουργός και μπορείτε και θέλετε, δώστε μου μια από αυτές τις θέσεις’», είπε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Πατέρας

«Τον παρακάλεσα αν μπορέσω με τα προσόντα που έχω να πάρω τη θέση αυτή. Αν ήταν άλλοι άνθρωποι που έχουν περισσότερα προσόντα από εμένα και φυσικά θα το χειροκροτούσα», είπε ο κ. Πατέρας και ισχυρίστηκε πως ο κ. Μητσοτάκης δεν διαφώνησε με την πρότασή του.
Στη συνέχεια όπως τόνισε, έγινε προκήρυξη στις 16 Σεπτεμβρίου, «η οποία δεν έθετε ούτε ηλικιακό περιορισμό ούτε και εντοπιότητα», είπε ο Κωνσταντίνος Πατέρας και πρόσθεσε ότι θεώρησε καλό να διεκδικήσει δημοκρατικά τη θέση.

Σε χθεσινή του συνέντευξη, ο κ. Πατέρας είχε υποστηρίξει επιμείνει στο ότι στην προκήρυξη δεν υπάρχει ηλικιακό όριο. «Δεν υπάρχει όριο ηλικίας στην προκήρυξη για τη διοίκηση των νοσοκομείων, και έχω ένα αξιόλογο βιογραφικό. Έχω διδακτορικό ψυχολογίας, έχω διδάξει ψυχολογία, έχω κάποια σχέση με το χώρο της υγείας. Όλη μου η οικογένεια είναι μέσα στο ιατρικό επάγγελμα. Σ’ αυτήν περίπτωση όμως, δεν ήθελαν γιατρό, ήθελαν μάνατζερ και με επέλεξαν. Έτσι αποφάσισε η επιτροπή, που ήταν υπεύθυνη για την αξιολόγηση. Εγώ έκανα ό,τι προέβλεπε η προκήρυξη, στην περιοχή μας ήμασταν 35 υποψήφιοι», σημείωσε στον Ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Status 107,7
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/ti-apanta-o-80hronos-proin-dioikitis-nosokomeioy-karditsas

Κωνσταντίνος Πατέρας: «Ηλικιακός ρατσισμός από ΝΔ»
Ο Κωνσταντίνος Πατέρας έκανε λόγο για ηλικιακό ρατσισμό στη ΝΔ, από τις τελευταίες εκλογές και μετά και για πεπειραμένα παλιά στελέχη με παιδεία και μόρφωση, που τέθηκαν εκτός.


Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/80hronos-paraitithike-apo-nosokomeio-karditsas