Κορδελιό-Έυοσμος: Η στοιχειωμένη «προίκα» από τους Ολυμπιακούς

Αγριόχορτα παντού, ένα δάσος από σκουριασμένα σίδερα που ξεφυτρώνουν από τα άψυχα κομμάτια μπετόν σε έκταση δεκάδων στρεμμάτων, τσιμεντένιοι σκελετοί κτιρίων στο έλεος του θεού…

 

Είναι η περιγραφή της εικόνας που αντικρίζουν καθημερινά χιλιάδες πολίτες του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου των δύο αθλητικών έργων-φαντασμάτων της περιοχής, στοιχειωμένη «προίκα» των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004!

 

Πάνω από την περιφερειακή οδό της θεσσαλονίκης, στην περιοχή Ανω Πολιτεία του Ευόσμου, τα άψυχα απομεινάρια του υπό κατασκευή σταδίου αλλά και του κολυμβητηρίου, που θα άλλαζαν την αθλητική και κοινωνική ζωή της περιοχής, αποτελούν ένα «στοίχημα» αξίας περίπου 10.000.000 ευρώ, που κινδυνεύει να χαθεί στη γραφειοκρατία και την οικονομική κρίση! Πρόκειται για δύο μεγάλα έργα, που εντάχθηκαν στο «Ελλάδα 2004» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

 

Η πρόβλεψη αφορούσε την κατασκευή ενός σταδίου 5.000 θέσεων, με κουλουάρ στίβου υψηλών προδιαγραφών, πενταώροφο κτίριο, όπου θα στεγάζονταν γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, προπονητήρια, γραφεία, μια πραγματική αθλητική κυψέλη και ένα κολυμβητήριο ακριβώς δίπλα. Τα εγκαίνια έγιναν, οι πρώτες εργασίες ξεκίνησαν, αλλά τα δύο έργα εγκαταλείφθηκαν το 2007 εξαιτίας της οικονομικής ασφυξίας. Εδώ και επτά χρόνια πολλοί πολικοί πέρασαν, είδαν, υποσχέθηκαν, αλλά τόσο το στάδιο όσο και το κολυμβητήριο «φωνάζουν» από μακριά για την εγκατάλειψή τους!

 

«Είναι ένα θέμα που κάνει όλους εμάς τους κατοίκους του δήμου να ανυπομονούμε, περιμένοντας να πάρει πνοή το διπλό αυτό έργο. Ξέρουμε τη σημασία του. Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, αλλά ως νέα δημοτική Αρχή το έχουμε στις βασικές προτεραιότητές μας» λέει ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου Πέτρος Σούλας.

Στόχος είναι να αρχίσει η μερική επαναχρηματοδότηση, τουλάχιστον για το στάδιο, και για αυτόν τον λόγο υπήρξε συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό στην Αθήνα πριν από μερικές εβδομάδες. «Το ευχάριστο νέο είναι ότι υπάρχει η πολιτική βούληση να ζωντανέψει το έργο, που θα βοηθήσει πολλαπλά ολόκληρη την περιοχή και τη νεολαία. Ετοιμάζουμε τον πλήρη φάκελο του σταδίου και του κολυμβητηρίου και μέχρι το τέλος του Οκτώβριοι! θα υπάρχει νέα αποστολή στην Αθήνα και στον κ. Ανδριανό» τονίζει ο κ. Σούλας.

 

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία