Κορωνοϊός -Εξαδάκτυλος: Ο τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανος

Την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού εξέφρασε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, λίγο πριν ανακοινωθούν τα μέτρα για την Αττική.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο η μάσκα θεωρείται αναγκαία όταν υπάρχει συνωστισμός και στους εξωτερικούς χώρους. Σχετικά με τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα για την Αττική και το αν αυτά θα ισχύουν συνολικά στο λεκανοπέδιο ή σε συγκεκριμένους δήμους, ο κ. Εξαδάκυλος σημείωσε ότι «αν δίπλα μου επιτρέπεται να γίνεται κάτι που απαγορεύεται στο σπίτι μου, θα ταξιδέψω 5 ή 10 και θα έχουμε μεγαλύτερο συνωστισμό σε μία διπλανή περιοχή και για αυτό οι περιοχές είναι πάντα λίγο ευρύτερες γεωγραφικά».

«Μιλάμε με μεγάλη ανησυχία για τα νούμερα: τον Ιούλιο είχαμε 12 θανάτους, τον Αύγουστο συνολικά 65, τις πρώτες 14 μέρες του Αυγούστου είχαμε 18 θανάτους, τις πρώτες 14 του Σεπτεμβρίου 44 θανάτους. Στα τέλη Ιουλίου είχαμε 7 ανθρώπους στην Εντατική, χθες είχαμε 59 στην Αττική. Μια μεγάλη κυκλοφορία του ιού, υπάρχει ανάγκη να περιορίσουμε την κυκλοφορία, καθώς μπαίνουμε σε δυσμενέστερο κλιματολογικά περιβάλλον καθώς προχωράμε προς το φθινόπωρο και τον χειμώνα» τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Ο τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανος», πρόσθεσε ο κ. Εξαδάκτυλος τονίζοντας ότι οι προβλέψεις του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου μέχρι σήμερα έχουν αποδειχθεί επιτυχείς». «Οι αριθμοί δείχνουν έξαρση», συνέχισε ο κ. Εξαδάκτυλος ενώ όταν ρωτήθηκε να κάνει μια υπόθεση για τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι θα μπορούσε κανείς να πενταπλασιάσει τον αριθμό «αλλά αυτό είναι αυθαίρετο».


Πηγή: iefimerida.gr