Κορωνοϊός: «Καλά στην υγεία τους» οι μαθητές σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας -Επιστρέφουν από Ιταλία

Η επιστροφή από την Ιταλία στην Ελλάδα των μαθητών τεσσάρων σχολικών μονάδων στην Κεντρική Μακεδονία έχει δρομολογηθεί, έπειτα από τη σχετική οδηγία που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, λόγω εξάπλωσης του κορωνοϊού στη γειτονική χώρα.

«Είμαστε σε διαδικασία επιστροφής των μαθητών, θα γίνουν όλα στην ώρα τους και όπως πρέπει», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης. «Μιλώ συνεχώς με τους διευθυντές των σχολείων και τους υπευθύνους των αποστολών. Τα παιδιά είναι όλα πολύ καλά στην υγεία τους και με εξαιρετικά ακμαίο ηθικό, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εφαρμόζουμε σε συνεργασία με τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και τις οδηγίες που μας δίνονται. Θα επιστρέψουν τα παιδιά άμεσα, εντός των επόμενων ημερών θα είναι στα σπίτια τους υγιέστατα και χωρίς κανένα πρόβλημα. Θεωρώ ότι θα πάνε όλα καλά. Είμαστε σε ανοιχτή γραμμή με όλους τους φορείς και συνεχώς με τους γονείς και τα παιδιά», τόνισε ο κ. Κόπτσης, μία ημέρα μετά την απόφαση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως να αναστείλει τις εκπαιδευτικές εκδρομές στην Ιταλία εξαιτίας της έξαρσης του κορωνοϊού.

Διευκρίνισε, δε, πως συνολικά στην Κεντρική Μακεδονία η διαδικασία της άμεσης επιστροφής από τις εκπαιδευτικές εκδρομές στην Ιταλία αφορά λιγότερους από 200 μαθητές. Ερωτηθείς εάν υπάρχει πρόβλεψη σχετικά με την επιστροφή χρημάτων για τις εκπαιδευτικές εκδρομές που είχαν προγραμματιστεί και αναστέλλονται, απάντησε ότι η Διεύθυνση Εκπαίδευσης είναι σε επικοινωνία με το υπουργείο Παιδείας από όπου θα δοθούν και οι σχετικές οδηγίες.

Καλά στην υγεία τους μαθητές από τα Τρίκαλα που βρίσκονται στην Ιταλία
Στην Ιταλία βρίσκονται, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, σχολεία από τα ΓΕΛ ΕΛ Οιχαλίας Τρικάλων, το ΓΕΛ Αργους Ορεστικού Καστοριάς και ένα ακόμη σχολείο από την Αιτωλοακαρνανία. Μιλώντας στο iefimerida.gr και τον Κώστα Καντούνη, ο διευθυντής του Λυκείου Οιχαλίας Τρικάλων ανέφερε ότι τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους και ότι η επιστροφή τους θα γίνει αύριο, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.

Υπενθυμίζεται ότι 10 ελληνικά σχολεία βρίσκονται στην Ιταλία, η οποία πλήττεται από τον κορωνοϊό και μετρά, ήδη, τέσσερις νεκρούς. Τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 200.


Πηγή: iefimerida.gr