Κορωνοϊός: Κρούσμα σε μετανάστη στη δομή της Μαλακάσας -Σε προληπτική καραντίνα αστυνομικοί και απολύμανση στη ΓΑΔΑ

Απολύμανση έγινε στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων στη ΓΑΔΑ, καθώς Αφγανός που είχε βρεθεί εκεί για να καταγγείλει σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού του διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί από το ΑΤ Ωρωπού που πήγε ο Αφγανός, ένστολοι που τον μετέφεραν στο Τμήμα Ανηλίκων της ΓΑΔΑ, καθώς και πολλοί αστυνομικοί που ήταν στην υπηρεσία την ημέρα που βρέθηκε εκεί ο μετανάστης έχουν τεθεί σε προληπτική καραντίνα, αν και είχαν λάβει μέτρα προστασίας. Παράλληλα έγινε γνωστό πως θα υποβληθούν σε τεστ για κορωνοϊό.

Θετικός στον ιό μετανάστης από τη δομή της Μαλακάσας
Πρόκειται για Αφγανό μετανάστη που φιλοξενείται με την οικογένειά του στη δομή της Μαλακάσας, η οποία βρίσκεται σε καραντίνα, ενώ στις εγκαταστάσεις βρίσκεται και ειδική ομάδα του ΕΟΔΥ που πραγματοποιεί ιχνηλατήσεις.

Ντόμινο με προληπτικές καραντίνες σε ΓΑΔΑ, Παίδων, Καπανδρίτι
Σύμφωνα με πληροφορίες, το θρίλερ ξεκίνησε το βράδυ της Ανάστασης όταν ένας Αφγανός μαζί με τη σύζυγό του και το ανήλικο παιδί τους από τη δομή μεταναστών της Μαλακάσας πήγαν στο κέντρο Υγείας Καπανδριτίου και κατήγγειλαν σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού τους από ομοεθνή τους.

Στη συνέχεια ο Αφγανός μετέβη στο ΑΤ Ωρωπού και μετά μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων στη ΓΑΔΑ, αλλά και στο Νοσοκομείο Παίδων. Ωστόσο επειδή ο άνδρας προερχόταν από δομή που ήταν σε καραντίνα, του έγινε τεστ για τον κορωνοϊό και βγήκε θετικό. Τότε σήμανε συναγερμός και αμέσως οι αστυνομικοί που τον μετέφεραν στο Τμήμα Ανηλίκων της ΓΑΔΑ, πολλοί αστυνομικοί από το εν λόγω τμήμα, όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του στο Παίδων, αλλά και στο Κέντρο Υγείας στο Καπανδρίτι αποφασίστηκε να κάνουν τεστ για κορωνοϊό, ενώ τέθηκαν σε προληπτική καραντίνα.

Σε καραντίνα στις αρχές Απριλίου η δομή μεταναστών στη Μαλακάσα
Σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό είχε τεθεί από τις 5 Απριλίου λόγω κρούσματος κορωνοϊού η παλαιά δομή φιλοξενίας στην Μαλακάσα και για χρονικό διάστημα 14 ημερών.
Η απόφαση ελήφθη μετά την διαπίστωση κρούσματος του κορωνοϊού σε φιλοξενούμενο της δομής, όπως έγινε και στη δομή της Ριτσώνας.
Ο συγκεκριμένος φιλοξενούμενος είναι Αφγανικής καταγωγής, 53 ετών και διέμενε σε οικίσκο της δομής με την οικογένεια του. Έχει υποκείμενο νόσημα και χθες το απόγευμα προσήλθε στο ιατρείο της δομής με συμπτώματα του ιού COVID 19.

Πηγή: iefimerida.gr