Κορωνοϊός: Συσκέψεις κλιμακίου του ΠΙΣ με ιατρικούς συλλόγους της χώρας -Για εξελίξεις και πρόληψη

Σειρά συσκέψεων με τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας για τον κορωνοϊό είχε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Αθανάσιος Εξαδάκτυλος το Σαββατοκύριακο.

Αυτό προκειμένου να υπάρχει η κατάλληλη προετοιμασία για τον περιορισμό της πιθανότητας εξάπλωσης της επιδημίας κορωνοϊού στη χώρα μας.

Εξελίξεις και προληπτικά μέτρα για τον κορωνοϊό
Οι συναντήσεις του κλιμακίου του ΠΙΣ ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους ιατρικούς συλλόγους Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Κοζάνης, Χαλκιδικής και Κιλκίς. Στις συσκέψεις ο πρόεδρος του ΠΙΣ ενημέρωσε σχετικά με τις εξελίξεις για τον κορωνοϊό, αλλά και τα προληπτικά μέτρα που θα πρέπει να ακολουθηθούν με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Σε Ξάνθη και Εβρο συσκέψεις για τον κορωνοϊό
Ακολούθησε επίσκεψη στο νοσοκομείο της Ξάνθης και συνάντηση με τη διοικήτρια του Νοσοκομείου, βουλευτές της περιοχής, καθώς και τον δήμαρχο Ξάνθης. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το φλέγον θέμα του κορωνοϊού στο δημαρχείο της Ξάνθης, παρουσία της δημοτικής Αρχής και τον ιατρικό σύλλογο Ξάνθης.

Στην Κομοτηνή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των ιατρικών συλλόγων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Κυριακή με τους ιατρικούς συλλόγους του Έβρου, της Ροδόπης, της Ξάνθης και της Καβάλας παρουσία του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ μετέβη και στον Έβρο, στο πλαίσιο των επαφών του με όλους τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας. Το κλιμάκιο του ΠΙΣ επισκέφθηκε και τα σύνορα όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο των Ευρωπαίων Γιατρών (UEMS) και πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου Έβρου Ανδρέα Παπανδρούδη και μέλη, συνομίλησαν με το υγειονομικό τμήμα του στρατού, καθώς και με νέους στρατιώτες που βρίσκονται στην περιοχή. «Η σκέψη όλων των επιστημόνων βρίσκεται κοντά στους ανθρώπους που επί 24ωρου βάσεως φυλάνε Θερμοπύλες στα σύνορά μας και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους που μένουν άγρυπνοι φρουροί για την πατρίδα μας και τους ακρίτες», δήλωσε ο κ. Εξαδάκτυλος.


Πηγή: iefimerida.gr