Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας οι παρελάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Με τη μαθητική παρέλαση στην Αθήνα και τη στρατιωτική στη Θεσσαλονίκη, η οποία θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Αυστηρά είναι και φέτος τα μέτρα ασφαλείας. Στη Θεσσαλονίκη, επί ποδός βρίσκονται 2.000 αστυνομικοί.

Ο Κάρολος Παπούλιας έφτασε χθες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα στις 10:30 το πρωί θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού και στις 11:00 θα παρακολουθήσει την παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος. Η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη έγινε χθες Δευτέρα, παραμονή της εθνικής επετείου.

Μετά τη σημερινή παρέλαση θα ακολουθήσει επίδειξη ακροβατικών από αεροσκάφος F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας πάνω από τον Θερμαϊκό Κόλπο. Η επίδειξη αναμένεται να αρχίσει στις 12:25, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, της στρατιωτικής ηγεσίας και των άλλων επισήμων.

Στη Θεσσαλονίκη, τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια με περίπου 2.000 αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός.

Στην Αθήνα, την Τρίτη στις 10:00 θα τελεστεί δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη, και στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Η μαθητική παρέλαση, εμπρός από το μνημείο θα αρχίσει στις 11:00 και υπολογίζεται να ολοκληρωθεί σε 45 λεπτά. 

Μέτρα ασφαλείας έχουν τεθεί σε ισχύ και σε αυτή την περίπτωση. Απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, στο Σύνταγμα, θα επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο σε όσους φέρουν πρόσκληση από τον δήμο. Οι γονείς θα μπορούν να δουν τα παιδιά τους στην οδό Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Βουκουρεστίου ενώ σε επιφυλακή θα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ..

 

Πηγή: Newsbeast.gr