Κουμουτσάκος: Η Χρυσή Αυγή πίσω από την επίθεση

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

Τη Χρυσή Αυγή κατήγγειλε ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση σε βάρος του, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής. Όλα τα κόμματα καταδίκασαν την επίθεση, ενώ οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής συνέχιζαν όρθιοι να φωνάζουν.

Τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγο κατονόμασε ως εμπλεκόμενο ο βουλευτής της Ν.Δ., ο οποίος φερόταν νωρίτερα να εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλει μήνυση στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη τον οποίο χαρακτήρισε «ηθικό αυτουργό».

Λίγο αργότερα πάντως, μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, εξέφρασε την πρόθεσή του να μην καταθέσει μήνυση κατά του υπουργού Παιδείας. Ο βουλευτής διευκρίνισε ότι η αναφορά του στην Ολομέλεια της Βουλής σε «ηθική αυτουργία» του κ. Φίλη ήταν «πολιτική τοποθέτηση».
Πάντως ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι θα καταθέσει μήνυση, αλλά δεν διευκρίνισε κατά ποίων θα στρέφεται η μήνυση και ποια θα είναι η κατηγορία που θα επικαλεστεί.

Εξηγήσεις έδωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ενώ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος ήρθε σε αντιπαράθεση με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Γ. Κουμουτσάκος: Επειδή έχω δει και πρόσωπα ξέρω ποιοι είναι 

«Έπρεπε να γνωρίζετε ότι η ιστορία και μάλιστα οι πιο ιστορικές και δραματικές στιγμές για ένα έθνος δεν παραγράφεται και δεν παραχαράσσεται. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι μεταξύ αυτών θα ήταν και ο υπουργός Παιδείας», είπε ο κ. Κουμουτσάκος. «Επειδή είμαι μεταξύ αυτών που υπέστησαν την βιαιοπραγία ακραίων απαράδεκτων τραμπούκων, είμαι πεπεισμένος ότι την δικαιολογία το έδαφος και την τροφή για να αναπτυχθούν αυτά την δίνουν δηλώσεις που κάνετε. Επειδή έχω δει και πρόσωπα ξέρω ποιοι είναι», είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και πρόσθεσε: «Αυτοί που το έκαναν, οι πνευματικοί πατέρες, είναι οι φορείς του ρατσισμού».

Ο προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος τόνισε ότι «είναι αυτονόητη η καταδίκη και η αποδοκιμασία. Την πράξη αυτή την διέπραξαν ακραία στοιχεία». Και ο κ. Κουμουτσάκος φώναξε από το έδρανό του: «Η Χρυσή Αυγή». Αμέσως άρχισαν φωνές από τα έδρανα της Χρυσής Αυγής.

Ν. Φίλης: Ποιοι οπλίζουν το χέρι των τραμπούκων; 

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης εκφράζοντας «συμπάθεια για όσα υπέστη και όσα παραλίγο να υποστεί ο Μ. Βαρβιτσιώτης που μόλις και διέφυγε από την μανία των τραμπούκων της ακροδεξιάς. Μερικές εκατοντάδες που κερδοσκοπούν πολιτικά, μερικοί που με τρόπο επαγγελματικό, εξοργιστικό, τραμπούκικο κερδοσκοπούν στις μνήμες των ανθρώπων». «Τους τρέφετε», φώναξε ο βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Κυριαζίδης, ενώ φώναζαν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος και Βασίλης Κεγκέρογλου. «Αυτό δεν σε απαλλάσσει» ακούστηκε από τα έδρανα του ΠΑΣΟΚ προς τον υπουργό Παιδείας.

«Ποιοι οπλίζουν το χέρι των τραμπούκων; Ποιοι όπλισαν μόλις πρόπερσι με μαχαίρι να χτυπούν φτωχούς ανθρώπους; Ποιοι όπλισαν με μαχαίρι το χέρι για να δολοφονήσει τον Φύσσα;» συνέχισε ο κ. Φίλης και τόνισε: «Η δημοκρατία δεν πρέπει να διαιρείται μπροστά στους τραμπούκους που και σήμερα απειλούν». Οι διαμαρτυρίες από το ΠΑΣΟΚ συνεχίζονταν και ο υπουργός σχολίασε πως «οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διασπούν την μόλις εκφρασθείσα ομόθυμη καταδίκη».

Από τα έδρανα της Χρυσής Αυγής σηκώθηκε όρθιος ο Ηλίας Κασιδιάρης και φώναζε ότι είναι «συκοφάντης». «Να ανακαλέσεις», έλεγαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ενώ ακούσθηκε και ένα «άντε γ…σου».

Ο υπουργός Παιδείας συνέχισε τονίζοντας πως «το μείζον θέμα που αναδεικνύεται σήμερα είναι μία απειλή κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών. Το ζήσαμε με προπηλακισμούς με παραχάραξη απόψεων που ξεκίνησαν με την παραχάραξη των δικών μου απόψεων. Δήλωσα από την πρώτη στιγμή ότι ως υπουργός σέβομαι τα θύματα και τον πόνο των απογόνων τους και ότι η πολιτική μου άποψη είναι αυτή της Βουλής». Ο κ. Φίλης διευκρίνισε ότι εξέφρασε επιστημονική άποψη, ότι οι τηλεοράσεις διαστρέβλωσαν την άποψή του και κατήγγειλε την «προσπάθεια να αναζωπυρωθεί ο εθνικιστικός λόγος στη χώρα μας, που την βύθισε στην κρίση και στην καθυστέρηση».

«Σ’ αυτή την πορεία διαίρεσης του λαού, της εθνικιστικής ρητορείας που προσβάλλει τα γνήσια πατριωτικά αισθήματα η κυβέρνηση της Αριστεράς και όλοι οι Έλληνες είμαστε κατηγορηματικά απέναντι με όλα τα μέσα που προβλέπει η Δημοκρατία και η ιδεολογία μας», υπογράμμισε ο κ. Φίλης και πρόσθεσε πως «όπως είδαμε και τώρα αυτό που απειλείται είναι η Δημοκρατία».

«Αυτό που υφιστάμεθα σήμερα είναι η απειλή για τα δημοκρατικά δικαιώματα», υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας και απάντησε στην χθεσινή αναφορά Λοβέρδου για «σκέρτσα επιστημόνων»: «Δεν υπάρχουν σκέρτσα επιστημόνων, αλλά επιστημονική έρευνα που τίθεται υπό την κρίση των επιστημόνων. Θέλετε να βάλετε όρια στην επιστημονική έρευνα. Δεν θα σας περάσει». «Να πρυτανεύσει πνεύμα δημοκρατικού τόξου μεταξύ μας», ζήτησε.

Όμως ο κ. Λοβέρδος όρθιος άρχισε να φωνάζει. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης σηκώθηκε όρθιος και άρχισε να μιλά στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης πήγε στη μέση να σταματήσει την αντιπαράθεση. Το ίδιο έκανε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας ο οποίος όρθιος άρχισε να μιλά στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Από το βήμα της Βουλής ο κ.Φίλης είπε: «Άκουσα το επιχείρημα ότι η διατύπωση διαφορετικών απόψεων δίνει επιχειρήματα στους αντιπάλους μας. Αυτό έχει ελάχιστη σχέση με μία αντίληψη ανοικτής, δημοκρατικής, ευρωπαϊκής κοινωνίας». «Είσαι πρωτοσέλιδο στους τουρκικές εφημερίδες, χαίρεσαι γι’ αυτό;», τον ρώτησε ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης. «Δεν χαίρομαι και δεν λυπάμαι για τίποτα. Υποστηρίζω την εθνική θέση που είναι εκφρασμένη από τη Βουλή. Δεν είμαι πολιτικάντης, δεν είμαι από αυτούς που αλλάζουν θέσεις», απάντησε ο υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε: «υποστηρίζω την εθνική θέση και δεν είμαι καραγκιόζης πολιτικάντης να αλλάζω την άποψή μου. Να είναι σαφές ότι στη Δημοκρατία καθεστώς αναστολής πολιτικής άποψης δεν υπάρχει».

Ακολούθησαν εντάσεις με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής και τον κ. Λοβέρδο να ζητούν τον λόγο. Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε χωρίς να κατονομάσει στον Τρ. Μηταφίδη, αναγνωρίζοντας τους αγώνες του την περίοδο της δικτατορίας, αλλά κατήγγειλε ότι «μας απευθύνθηκε με τρόπο ιταμό, του ζητούμε να ζητήσει συγγνώμη έστω και αν δεν γραφτεί στα πρακτικά».

«Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει οποιαδήποτε πράξη βίας, αλλά δεν μπορεί να λέει ο κ. Κουμουτσάκος ότι είναι Χρυσαυγίτες. Να το πάρει πίσω. Να ανακαλέσει», είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος. Ακόμη ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Παιδείας.

Ο κ. Κουμουτσάκος πήρε το λόγο και απάντησε στην Χρυσή Αυγή. «Άκουσα όσα ειπώθηκαν από την πλευρά της ακραίας μισαλλόδοξης παράταξης που είναι στο κοινοβούλιο. Επειδή εγώ ήμουν παρών, τόσο η φρασεολογία, όσο και οι πρακτικές όσο και το ότι στην ομάδα που ξεκίνησε τις βιαιοπραγίες ήταν μεταξύ τους ένα λεπτό πριν ο βουλευτής Αντώνης Γρέγος τον οποίο είδα…», είπε, ενώ όρθιος ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός τον διέκοψε. Όμως ο Γ. Κουμουτσάκος συνέχισε: «…μου έδωσαν την δυνατότητα να πω αυτό που είδα. Δεν συνηθίζω να ψεύδομαι και δεν θα το κάνω ποτέ. Ηθικός αυτουργός των βιαιοπραγιών είναι ο υπουργός Παιδείας».

«Με μια γενικόλογη δήλωση ο βουλευτής της Ν.Δ., Γ. Κουμουτσάκος, με ενέπλεξε στην επίθεση εναντίον του. Είναι ψευδές και συκοφαντικό αυτό και επειδή εκλέγομαι από το 2012 και σέβομαι τους πολίτες που με τιμούν, του ζητώ να με αποκαταστήσει άμεσα και να ανακαλέσει», είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Α. Γρέγος, λαμβάνοντας τον λόγο στην Ολομέλεια. Αλλιώς, όπως ανέφερε, θα καταθέσει μήνυση και αγωγή εναντίον του.

Πηγή: Ναυτεμπορική