Κουρουμπλής: Ανασφάλιστοι και φάρμακα οι πρoτεραιότητες

Το ζήτημα των ανασφάλιστων αλλά και οι πολιτικές που πρέπει να ακολουθηθούν σε τομείς όπως το φάρμακο είναι στις πρώτες προτεραιότητες του νέου υπουργου Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή ο οποίος μίλησε σήμερα το πρωί στην «Κοινωνία ώρα Mega».

 

Ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι θα στείλει αίτημα σήμερα στα νοσοκομεία ώστε μέσα στις τρεις επόμενες ημέρες να τον ενημερώσουν απολογιστικά για την κατάσταση και τις ανάγκες τους.

 

Όσον αφορά στα φάρμακα, ο κ Κουρουμπλής εκτίμησε ότι με την παρέμβαση της νέας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας θα προκύψουν αρκετα οφέλη τα οποία, όπως υπογράμμισε, θα επανεπενδυθούν στο σύστημα.

Σε ερώτηση αν θα υπάρξει μείωση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στην αγορά φαρμάκων ο κ Κουρουμπλής απάντησε ότι η νέα κυβέρνηση θα δει τι δυνατότητες υπάρχουν, οι οποίες και εξαρτώνται από τις προτεραιότητες που θέτει.

 

Παράδοση – Παραλαβή Υπουργείου Υγείας: «Φεύγει ένας Πατρίκιος κι έρχεται ένας Πληβείος»

 

Με κύριο στόχο να φανεί χρήσιμος στους πολίτες και μάλιστα άμεσα, καθώς δεν υπάρχουν προσδοκίες, αλλά απαιτήσεις του λαού, όπως είπε, ο νέος υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής παρέλαβε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

 

«Ξέρετε, δεν βλέπω αλλά ακούω καλά και οι πόρτες του γραφείου μου θα είναι πάντα ανοιχτές» τόνισε ο νέος υπουργός, ο οποίος είπε ότι η βούλησή του είναι να υπερασπιστεί πρωτίστως τα συμφέροντα του λαού, καθώς παρατήρησε ότι υπάρχουν και άλλα συμφέροντα, διαπλεκόμενα στον χώρο της υγείας.

 

Γνωρίζουμε τις δυσκολίες, θέλουμε ισχυρούς συμμάχους για να προχωρήσουμε, τόνισε ο κ. Κουρουμπλής και η εντολή είναι να αξιοποιήσουμε χωρίς αποκλεισμούς όλα τα ικανά στελέχη του δημόσιου τομέα. Αναφερόμενος στον απερχόμενο υπουργό Υγείας Μ.Βορίδη, είπε χαριτολογώντας: «Φεύγει ένας Πατρίκιος κι έρχεται ένας Πληβείος».

 

Ο Μ. Βορίδης, από την πλευρά του, αφού ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στον χώρο της Υγείας, ευχήθηκε στη νέα ηγεσία να τα καταφέρει. «’Εχουν γνώση και ευαισθησία, στοιχεία που χρειάζονται στο υπουργείο Υγείας και νομίζω ότι θα προσφέρουν, με τις δικές τους απόψεις» σημείωσε.