Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ

Στον αγώνα για την εξασφάλιση μιας θέσης στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠμεΑ ρίχνονται από την Τετάρτη 5 Αυγούστου χιλιάδες γονείς, καθώς ανοίγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», περίοδος που θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 18 Αυγούστου.

 

Στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, ο οποίος για τη νέα σχολική περίοδο 2015-2016 εξασφάλισε περισσότερες προσφερόμενες θέσεις δωρεάν φιλοξενίας βρεφών και νηπίων στις δομές του (αύξηση 4,5% σε σχέση με την περσινή περίοδο), η υποβολή των αιτήσεων και των δικαιολογητικών θα γίνεται σε έξι διαφορετικά σημεία υποδοχής και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες (Συκιές, Νεάπολη, Πεύκα, Αγ. Παύλος).

 

Ήδη από την πρώτη στιγμή που εκδόθηκε η σχετική πρόσκληση του προγράμματος, το σύνολο των Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου και τα επιστημονικά τους στελέχη βρέθηκαν σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους γονείς για την έγκαιρη και σωστή προετοιμασία τους, να τους βοηθήσουν στην πληρέστερη συμπλήρωση του φακέλου και την υποβολή της αίτησης. Στο πλαίσιο αυτό τυπώθηκε και διανέμεται πολυσέλιδο ενημερωτικό φυλλάδιο, το οποίο συμπεριλαμβάνει αναλυτικά όλες τις πληροφορίες που αφορούν στο πρόγραμμα, ενώ οι γονείς καθημερινά ενημερώνονται και με τηλεφωνικά μηνύματα.

 

Την περίοδο αυτή, οι υπηρεσίες του δήμου θα λειτουργούν σε συνεχόμενο ωράριο από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ακόμη και το Σαββατοκύριακο 8-9 Αυγούστου. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των γονέων έχουν καθορισθεί έξι σημεία υποδοχής και υποβολής των αιτήσεων, τα οποία βρίσκονται  και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες, και είναι τα εξής:

 

► Δημοτική Ενότητα Αγίου Παύλου:

Συμβουλευτικός Σταθμός Αγ.Παύλου (δημ. κατάστημα) – Ηπείρου 9-11

Τηλ.: 2313.300206

 

► Δημοτική Ενότητα Νεάπολης:

Συμβουλευτικός Σταθμός Νεάπολης (δημ. κατάστημα) – Ελ. Βενιζέλου 125  Τηλ.: 2313. 329525
Ωδείο Νεάπολης – Ελ. Βενιζέλου 72 – Τηλ.: 2310.616710

 

► Δημοτικό Ενότητα Συκεών

Συμβουλευτικός Σταθμός Συκεών (Δημαρχείο) – Στρ. Σαράφη 1

Τηλ.: 2313.313 151

Πολιτιστικό Κέντρο Συκεών – Κομνηνών 38 – Τηλ.: 2310.638058

 

► Δημοτική Ενότητα Πεύκων

Συμβουλευτικός Σταθμός Πεύκων (δημ. κατάστημα) – Ειρήνης 19

Τηλ.: 2313.502226 

 

4.669 προσφερόμενες θέσεις

 

Το πρόγραμμα, που υλοποιείται από την ΕΕΤΑΑ στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ε.Ε., απευθύνεται στις μητέρες που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και αφορά στη δωρεάν φιλοξενία των παιδιών στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, όπως επίσης και στη συμμετοχή τους στα προγράμματα των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ. Στο δήμο μας το πρόγραμμα υλοποιούν η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών και το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης.

 

Να σημειωθεί ότι ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος, που είναι η ΕΕΤΑΑ, εν μέσω έντονων αντιδράσεων από τα συλλογικά όργανα των δήμων, προχώρησε στην έκδοση της σχετικής πρόσκλησης με δραματική περικοπή των προσφερόμενων θέσεων (30%) και με υποχρηματοδότηση του προγράμματος. Από την πλευρά της, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, με επικεφαλής τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών, και αντιπρόεδρο της Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της ΚΕΔΕ, Σίμο Δανιηλίδη, συνεχίζουν να αγωνίζονται και να διεκδικούν κατάργηση των όρων που απειλούν με αποκλεισμό πάνω από 50.000 παιδιά από τις δομές αυτές.

 

Μέσα στο περιβάλλον αυτό, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και στο πλαίσιο του προγράμματος της «Εναρμόνισης», σύμφωνα με τους προσωρινούς πίνακες της ΕΕΤΑΑ,  εξασφάλισε συνολικά 4.669 θέσεις παιδιών έναντι 4.636 της περσινής περιόδου. Συγκεκριμένα, στις συνολικά 30 δομές, προβλέπεται να φιλοξενηθούν δωρεάν στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς 164 βρέφη και 565 νήπια, ενώ στα ΚΔΑΠ θα ενταχθούν 3.816 παιδιά και 124 στα ΚΔΑΠμεΑ. 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr