Ξεκινά την Παρασκευή το 3ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας στη Θεσσαλονίκη

Με σύνθημα «Ώρα για μας» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο, 20 και 21 Ιουνίου, το 3ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Thessaloniki Pride στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, περίπου 10.000 άτομα από την Ελλάδα και το εξωτερικό αναμένεται να λάβουν μέρος στις διήμερες εκδηλώσεις.

 

Η αυλαία θα ανοίξει στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής με την έκθεση φωτογραφίας «Εναλλαγές» στο νέο δημαρχιακό μέγαρο. Θα ακολουθήσει συζήτηση, στον ίδιο χώρο, με θέμα «Ενέργειες LGBT οργανώσεων για την προώθηση υλοποίηση των αιτημάτων τους στους δήμους και τις περιφέρειες» αλλά και προβολές ταινιών. Η πρώτη μέρα θα ολοκληρωθεί με θέατρο δρόμου και street party στην περιοχή Βαλαωρίτου.

 

Το πρωί του Σαββάτου, για πρώτη φορά, θα διοργανωθεί φόρουμ στο οποίο θα συζητηθούν τα ζητήματα των νέων γκέι, λεσβιών, μπάι και τρανς παιδιών, ενώ το φεστιβάλ θα κλείσει το απόγευμα με την καθιερωμένη παρέλαση σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

 

«Οι νέοι γκέι, οι νέες λεσβίες, τα μπάι και τρανς παιδιά καλούνται να αντιμετωπίσουν προκλήσεις πιο συχνές και πιο έντονες από τους συνομηλίκους τους. Όπως γίνεται κατανοητό, οι νέοι LGBT άνθρωποι οδηγούνται σε μια ζωή χωρίς ευτυχία, φορτωμένοι τύψεις και πολλές φορές μέχρι την αυτοκτονία» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος τύπου του Thessaloniki Pride Θάνος Βλαχογιάννης.      

 

Ο ίδιος κάλεσε τους κατοίκους της πόλης να δώσουν το «παρών» στις εκδηλώσεις «για να αφουγκραστούν τη διαφορετικότητα και να γίνει ένας γόνιμος διάλογος».

 

Σε ερώτηση για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από χριστιανικές οργανώσεις και από τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, ο κ. Βλαχογιάννης απάντησε: «Ακόμη και σε χώρες φιλελεύθερες υπάρχουν γραφικές, σκοταδιστικές φωνές. Τις αγνοούμε».

 

Τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας έχουν αναλάβει το Thessaloniki Pride και η HOMOphonia, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 

Δείτε επίσης:

Αντιδράσεις για το φεστιβάλ ομοφυλοφιλίας «Thessaloniki Pride»

Τζιτζικώστας και Μπουτάρης για την «έκρηξη» Ανθιμου για το Thessaloniki Pride

Άνθιμος: «Αίσχος» το Thessaloniki Pride