Ξεκινάει η δίκη του επιχειρηματία Ανδρέα Χτενά για το τριπλό φονικό στη Θάσο

Εκδικάζεται αύριο, Παρασκευή, στο Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Δράμας η πολύκροτη υπόθεση της τριπλής ανθρωποκτονίας των Γκουλούση, Χαλκίδη, Αθανασά, τον Ιούνιο του 2001 στην Καλλιράχη Θάσου και της υπόθεσης της δολοφονίας του επιχειρηματία Γιώργου Σιδηρόπουλου, τον Ιούλιο του 2002 στην Καβάλα.

Κατηγορούμενος και για τις τέσσερις ανθρωποκτονίες είναι ο 57χρονος επιχειρηματίας Ανδρέας Χτενάς από την Καβάλα, που κρατείται προσωρινά από τον Φεβρουάριο στις φυλακές Λαρίσης και σήμερα έγινε η προσαγωγή του στη Δράμα προκειμένου να δικαστεί αύριο το πρωί.

Στην πολυσέλιδη δικογραφία της υπόθεσης, που ουσιαστικά δεν έκλεισε ποτέ τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, ο Ανδρέας Χτενάς φέρεται να είναι ο άνθρωπος που σκότωσε τους τέσσερεις ανθρώπους σε Θάσο και Καβάλα χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχουν υπάρξει ακράδαντα στοιχεία για την ενοχή του. Ωστόσο, νέα στοιχεία που προέκυψαν μέσα από την ανάκριση και την αστυνομική έρευνα έφεραν την υπόθεση και πάλι στο προσκήνιο και την εκ νέου σύλληψη του 57χρονου επιχειρηματία.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας το τριπλό έγκλημα που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία της Καβάλας είχε διαπραχθεί στις 16 Ιουνίου 2001, με θύματα τον 55χρονο υπάλληλο της τοπογραφικής υπηρεσίας Καβάλας Γιώργο Χαλκίδη, τον 48χρονο υπάλληλο της πολεοδομίας Καβάλας Γιάννη Κουλούση και τον 49χρονο εργολάβο οικοδομών και στέλεχος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Κυριάκο Αθανασά.

 

Οι τρεις άνδρες είχαν πυροβοληθεί από δύο όπλα στο εξοχικό του πρώτου στη Θάσο, καθώς στο σημείο βρέθηκαν δέκα κάλυκες των 9 χιλιοστών. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, οι δύο εξ αυτών πυροβολήθηκαν με δύο σφαίρες στο κεφάλι στο μπαλκόνι του σπιτιού, ενώ ο τρίτος με δύο σφαίρες στην πλάτη και μία στο κεφάλι στον ελαιώνα του εξοχικού κατά την προσπάθειά του να διαφύγει.

 

Έναν χρόνο αργότερα, στις 27 Ιουλίου 2002, δολοφονήθηκε με παρόμοιο τρόπο στην Καβάλα ο επιχειρηματίας ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων Γιώργος Σιδηρόπουλος. Οι δράστες είχαν αρπάξει με τη βία το θύμα τους. Τον είχαν δέσει χειροπόδαρα και τον είχαν βάλει μέσα σε πορτμπαγκάζ αυτοκινήτου προκειμένου να τον «τσιμεντώσουν» και να τον πετάξουν σε θαλάσσια περιοχή. Ωστόσο, το θύμα χάρη στη μεγάλη σωματική δύναμή του κατάφέρε να λυθεί, ν’ ανοίξει το πορτμπαγκάζ και να προσπαθήσει να διαφύγει, όμως ο δράστης τον καταδίωξε και τον σκότωσε με τέσσερις σφαίρες.