Κυκλοφοριακές διευθετήσεις στο επίκεντρο συνάντησης

Συνάντηση με το νέο Διευθυντή Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχο Φώτη Δομζαρίδη, είχε ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015, στο Δημαρχείο.

 

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του εντεταλμένου συμβούλου για δράσεις που αφορούν στην κυκλοφορία στην πόλη, Γιώργου Δημαρέλου, του εντεταλμένου συμβούλου για δράσεις Δημόσιας Τάξης, Λευτέρη Κιοσέογλου και του γενικού γραμματέα του Δήμου, Θωμά Ψαρρά, συζητήθηκαν οι τρόποι συνεργασίας του Δήμου με την Τροχαία, ώστε να βελτιωθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.

 

Κοινή διαπίστωση υπήρξε ότι, αιχμή των μέτρων πρέπει να αποτελέσει η αντιμετώπιση της παράνομης στάθμευσης κυρίως στο κέντρο της πόλης, πρόβλημα που, όπως επισημάνθηκε, έχει πάρει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Παράλληλα, τονίστηκε πως βασική προϋπόθεση γι’ αυτό είναι η ενίσχυση της δύναμης της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, η οποία είναι υποστελεχωμένη και η επικείμενη επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας.

 

Μεταξύ των θεμάτων που εξετάστηκαν ήταν ακόμη οι πιάτσες των ταξί και η απομάκρυνση των ΙΧ που σταθμεύουν σε αυτές, το ωράριο των φορτοεκφορτώσεων και η δημιουργία πάρκινγκ για τουριστικά λεωφορεία.

 

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι τα πλέον κρίσιμα ζητήματα είναι η απελευθέρωση των λεωφορειολωρίδων και η πάταξη της παράνομης στάθμευσης στις βασικές οδικές αρτηρίες της πόλης (Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Αγίου Δημητρίου). Ο Γιάννης Μπουτάρης ενημέρωσε τον Διευθυντή Τροχαίας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα η διαμόρφωση ενός πακέτου προτάσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη βιώσιμη κινητικότητα καθώς και ένα συνολικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της παράνομης στάθμευσης και εν γένει της παραβατικότητας, τα οποία με την ολοκλήρωση τους, θα τεθούν υπόψιν της τροχαίας, προκειμένου να συμβάλλει στην εφαρμογή τους.

 

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής της Τροχαίας ζήτησε την υποστήριξη του Δήμου, ως προς το αίτημα προς το αρμόδιο Υπουργείο, για την ενίσχυση της δύναμης της Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr