Κύπρος: Πατέρας ξεκλήρισε την οικογένεια του και μετά αυτοκτόνησε

Συγκλονισμένη είναι η κυπριακή κοινωνία από την οικογενειακή τραγωδία, που εκτυλίχτηκε όταν πατέρας πυροβόλησε και σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του και την 9χρονη κόρη και τραυμάτισε τον 14χρονο γιο του Κλεόπα, πριν βάλει τέλος στη ζωή του.

Η κατάσταση της υγείας του Κλεόπα παραμένει σταθερή χωρίς να είναι κρίσιμη, σύμφωνα με τον Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, Θεόδωρος Κυπριανού.

Το άτυχο παιδί, θύμα οικογενειακής βίας, βρίσκεται διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.

Το επεισόδιο συνέβη χτες Τετάρτη στον Στρόβολο. Ο 41 ετών πατέρας, υδραυλικός–σιδεράς στο επάγγελμα, με το στρατιωτικό τυφέκιο G3, που του χορήγησε η Εθνική Φρουρά ως έφεδρος, πυροβόλησε πρώτα τη σύζυγό του, Μαργαρίτα Κουλουμά, 37 χρονών, βοηθό νηπιαγωγού, ύστερα την 9χρονη κόρη του Αντωνία, και τέλος τον 14χρονο γιο του Κλεόπα. Στη συνέχεια πήγε κοντά στο σωριασμένο στο έδαφος σώμα του γιου του, έστρεψε το όπλο προς τον εαυτό του και πυροβόλησε.

Αρχή του ολέθρου αποτέλεσε η διάσταση μεταξύ των συζύγων που επήλθε μετά το περασμένο Πάσχα και είχε ως αποτέλεσμα η σύζυγος μαζί με τα παιδιά να φύγουν από το οικογενειακό σπίτι στο Μάμμαρι και να κατοικήσουν στην Ακρόπολη. Παράλληλα, είχαν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για έκδοση διαζυγίου, αφού οι προσπάθειες συμφιλίωσης του ζεύγους από στενούς συγγενείς και φίλους δεν καρποφόρησαν.

Ο σύζυγος και δράστης επιθυμούσε διακαώς τη συνένωση της οικογένειάς του και ως ύστατη προσπάθεια έστειλε στη σύζυγό του μέσω κινητού τηλεφώνου μήνυμα ζητώντας να συναντήσει τα δύο του παιδιά στις 4 μ.μ. στο σπίτι των γονιών του, στην οδό Αριάδνης στο Στρόβολο.

Γύρω στις 4 μ.μ. η μητέρα με τα δύο παιδιά της σταμάτησε το αυτοκίνητό της έξω από το σπίτι των πεθερικών της. Ταυτόχρονα σταμάτησε απέναντί της το αυτοκίνητό του και ο σύζυγος. Βιαστικά ο τελευταίος κατέβηκε από το αυτοκίνητό του και κινήθηκε προς το πίσω μέρος του οχήματος, άνοιξε τον πορτ-μπαγκάζ και αφού πήρε το στρατιωτικό του όπλο, προχώρησε προς το μέρος του αυτοκινήτου της συζύγου του, οπλίζοντας.

Αμέσως και χωρίς να πει ούτε μια λέξη πυροβόλησε εναντίον της συζύγου του που βρισκόταν στη θέση του οδηγού. Η σφαίρα διαπέρασε τον ανεμοθώρακα και χτύπησε την άτυχη μάνα στο κεφάλι.

Εν τω μεταξύ τα παιδιά, βλέποντας τις ενέργειες του πατέρα τους, προσπάθησαν να διαφύγουν, όμως ο πατέρας γύρισε το όπλο προς την 9χρονη Αντωνία και πάτησε τη σκανδάλη, με αποτέλεσμα το κοριτσάκι να χτυπηθεί θανάσιμα στην πλάτη και να πέσει στην άσφαλτο περίπου πέντε μέτρα μακριά από το αυτοκίνητο της μητέρας. Πανικόβλητος ο Κλεόπας από όσα είχαν προηγηθεί έτρεξε να διαφύγει. Εισήλθε σε παρακείμενο χωράφι, αλλά ο πατέρας με αποφασιστικότητα τον καταδίωξε και τον πυροβόλησε, χτυπώντας τον στο μηρό. Την ίδια στιγμή ξαναπυροβόλησε οπότε ο Κλεόπας έπεσε στο έδαφος με τραύμα στην πλάτη. 

Ο πατέρας τότε πήγε κοντά στο αγοράκι, το παρατήρησε για λίγο και έστρεψε την κάνη του όπλου του στο δικό του κεφάλι και πυροβόλησε.