Κυβερνοεπίθεση σε Playstation και Xbox

Κυβερνοεπίθεση δέχθηκαν ανήμερα των Χριστουγέννων το ηλεκτρονικό κατάστημα Playstation της Sony και η ιστοσελίδα του Xbox της Microsoft.

 

Η Sony δήλωσε την Παρασκευή πως ορισμένοι χρήστες αντιμετώπισαν προβλήματα στη σύνδεσή τους στο δίκτυο και πως οι μηχανικοί της εταιρείας ερευνούν το θέμα. Στο ίδιο μήκος κύματος απάντησε και η Microsoft. «Είμαστε ενήμεροι για το θέμα αυτό και προσπαθούμε να το διορθώσουμε το συντομότερο δυνατόν».

Μια διαδικτυακή κοινότητα που αυτοαποκαλείται «Lizard Squad», εμφανίστηκε να αναλαμβάνει την ευθύνη για τις διακοπές μέσω του λογαριασμού της στο Twitter.

Αμφότερες οι δύο εταιρείες, Sony και Microsoft, περίμεναν «βαριά» χρήση την ημέρα των Χριστουγέννων καθώς οι άνθρωποι που έλαβαν ως δώρο ηλεκτρονικά παιχνίδια θα προσπαθούσαν να συνδεθούν στο internet. Τα προβλήματα ωστόσο, μπορεί και να επιδεινώθηκαν από την απόφαση της Sony να επιτρέψει στους καταναλωτές να κατεβάσουν την αμφιλεγόμενη ταινία «The Interview» μέσω του Xbox Video καθώς και από άλλες ηλεκτρονικές πηγές.

Η Microsoft δήλωσε σε ένα online μήνυμα: «Δυσκολεύεστε να συνδεθείτε στο Xbox Live; Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι έχει συμβεί. Σας ευχαριστούμε για την υπομονή σας».

Παρομοίως και η Sony έκανε έκκληση για υπομονή. «Γνωρίζουμε ότι κάποιοι χρήστες αντιμετωπίζουν δυσκολίες κατά τη σύνδεσή τους στο PSN» ανέφερε η ανακοίνωση.

 

Πηγή: Guardian