Λαφαζάνης: Κάναμε ήδη δημοψήφισμα και πήραμε 62%

Άμεση απάντηση στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για εσωκομματικό δημοψήφισμα έδωσε ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε σύντομη παρέμβασή του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Πόσα δημοψηφίσματα θα κάνουμε πια, κάναμε και πήραμε 62%», σχολίασε ο κ. Λαφαζάνης.

 

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, πρότεινε έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβριο, αφού έχει κλειδώσει η συμφωνία, διαφορετικά εσωκομματικό δημοψήφισμα την ερχόμενη Κυριακή, ώστε να αποφασίσει η βάση του κόμματος.

 

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι είναι σεβαστή η άλλη άποψη που θεωρεί ότι ο εκβιασμός είναι πλαστός, ότι πρέπει να απεμπλακεί η χώρα άμεσα από τις συνομιλίες με τους εταίρους δανειστές και ότι υπάρχει εναλλακτικό και βιώσιμο σχέδιο για τη χώρα, υπογραμμίζοντας πάντως ότι το σχέδιο αυτό πρέπει να παρουσιαστεί και να εξηγηθεί.

 

«Πρέπει να συζητήσουμε με τρόπο συντεταγμένο και δημοκρατικό, εμπλέκοντας το σύνολο των δυνάμεων του κόμματος και όχι κλείνοντας αυτή τη συζήτηση σε αίθουσες μικρές και μεγάλες», τόνισε.

 

«Προτείνω όποια και να είναι η συλλογική απόφαση του κόμματός μας, να συμφωνήσουμε ότι δεν μπορούμε να συνεχίζουμε έτσι», είπε ακόμη ο πρωθυπουργός και προσέθεσε: «Πρέπει να δεσμευτούμε ότι οι αποφάσεις της πλειοψηφίας των μελών, όποιες και αν είναι αυτές, θα γίνουν σεβαστές και θα σταματήσει ο παράλογος δυισμός. Στο κόμμα μας δεν υπάρχουν λιγότερο αριστεροί και περισσότερο αριστεροί, πολύ περισσότερο που το κόμμα μας κυβερνά».