Λαϊκή Συσπείρωση Νεάπολης Συκεών: Εκβιάζει και παρανομεί η Διοίκηση του Δήμου

Μετά την απόλυση των 22 συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα, η διοίκηση του Δήμου προχωράει τώρα και σε εκβιαστικές και παράνομες μετακινήσεις εργαζομένων για να αντιμετωπίσει το υπαρκτό πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, στον τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Συγκεκριμένα αναγκάζει  – εντελώς παράνομα και παρά την θέληση αρκετών εργαζομένων – υπαλλήλους της Δημοτικής Επιχείρησης, να δουλέψουν σαν εργάτες καθαριότητας.

Η απόφαση της διοίκησης, εκτός από παράνομη και καταχρηστική, κρύβει και αρκετούς κινδύνους  για τους εργαζόμενους, αφού τους αφήνει έκθετους και ακάλυπτους ασφαλιστικά, στην περίπτωση που συμβεί κάποιο εργατικό ατύχημα.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» απαιτεί να παρθούν πίσω οι απολύσεις των 22 συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα και να σταματήσει η έφεση απέναντι στην πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου που δικαιώνει τους εργαζόμενους, υποχρεώνοντας τη διοίκηση να μετατρέψει τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.

Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούν να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στην καθαριότητα.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» απαιτεί επίσης να σταματήσουν κάθε είδους εκβιασμοί και παράνομες μετακινήσεις εργαζομένων της Δημοτικής Επιχείρησης.