Λευκή νύχτα και στη Θεσσαλονίκη

Η σύνδεση του νέου τουριστικού ρεύματος της Θεσσαλονίκης με τους εμπόρους και τους καταστηματάρχες καθώς και η ενίσχυση της τοπικής αγοράς μέσα από την τουριστική πολιτική του δήμου αποτέλεσαν τα κύρια αντικείμενα της συνάντησης που είχαν εμπλεκόμενοι φορείς του τουρισμού με τον Εντεταλμένο Σϋμβουλο Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρο Πέγκα και με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κώστα Χαντζαρίδη.

Στη συζήτηση διατυπώθηκαν μεταξύ άλλων ιδέες που αφορούν:

 

1. Την λειτουργία Open Mall σε συνδυασμό με τον γενικότερο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής, όπως για παράδειγμα ΣΟΑΠΣ, Αστικές Αναπλάσεις και Πεζοδρομήσεις.

2. Την κοινή πολιτική Χαρτών με την συνεργασία του info kiosk της πλατείας Αριστοτέλους και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου στο οποίο υπάρχει δυνατότητα να λειτουργεί μόνιμος χώρος πληροφόρησης των τουριστών.

3. Την καθιέρωση 10ημερου Φεστιβάλ Αγοράς με περιφερειακή απήχηση. Οι αρχικές σκέψεις κάνουν λόγο για έναρξη τον Σεπτέμβριο και περιλαμβάνουν την υιοθέτηση του θεσμού της Λευκής Νύχτας.

4. Την προώθηση υλικού μέσω σημείων εισόδου στην πόλη και μέσω λεωφορείων που εκτελούν δρομολόγια από το εξωτερικό.

5. Την ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων για θεματικές ξεναγήσεις στην αγορά, όπως η ‘Ευ Ζειν’ στο Food Festival ή το ‘Creative Walk’ στην περιοχή της Βαλαωρίτου.

6. Τον συντονισμό κοινών δράσεων της αγοράς σε περίοδο μεγάλων αθλητικών ή πολιτιστικών γεγονότων διεθνούς εμβέλειας, όπως για παράδειγμα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας τον Οκτώβριο 2014.

 

Τέλος στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η λειτουργία του νέου Thessaloniki Convention Bureau. Στρατηγική του νέου φορέα συνεδριακού τουρισμού είναι να ανέβει η Θεσσαλονίκη από την 117η θέση που βρισκόταν μεταξύ των πόλεων του κόσμου το 2012.

 

Από τον κλάδο του Τουρισμού στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Ένωση Ξενοδόχων, την Ένωση Τουριστικών Γραφείων, την Ένωση Ξεναγών, το Τhessaloniki Convention Bureau, την Επιτροπή Τουρισμού Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και τα Γραφεία Εισερχόμενου Τουρισμού.

 

Πηγή : voria.gr