Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις -4 τρόποι εξόφλησης, πώς κατανέμονται οι δόσεις

Λήγει σήμερα στις 15.00, η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, έπειτα από τη νέα παράταση που έδωσε την Παρασκευή το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου οι περίπου 200.000- 250.000 φορολογούμενοι που δεν έχουν υποβάλει να μην αντιμετωπίσουν πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Όσοι θα εκμεταλλευτούν την παράταση, και εκείνοι που υπέβαλαν τη φορολογική δήλωση τον Αύγουστο, και είναι χρεωστικοί, θα πρέπει να καταβάλουν σήμερα 31 Αυγούστου δύο δόσεις του επιπλέον φόρου. Όσοι εξοφλήσουν εφάπαξ την οφειλή τους, θα έχουν έκπτωση 2%, ενώ αντιθέτως όσοι υποβάλλουν εκπρόθεσμα δήλωση θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα.

Σημειώνεται ότι το συνολικό ποσό που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι ως έξτρα φόρο για τα εισοδήματα του 2019 ξεπερνάει τα 3,3 δισ. ευρώ.

Πώς καταβάλλονται οι δόσεις του φόρου
Οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν 4 τρόπους εξόφλησης του εκκαθαριστικού, με εφάπαξ καταβολή του φόρου με έκπτωση 2%, 8 μηνιαίες δόσεις, ένταξη των οφειλών στην πάγια ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων ή εξόφληση μέσω πιστωτικής κάρτας σε 12 άτοκες δόσεις.


Πηγή: iefimerida.gr