Λίστα Βαρουφάκη: Ρήξη της κυβέρνησης με τους τραπεζίτες ή υποταγή;

Διαρροη πληροφοριών συνέχεια. Επανίδρυση τραπεζικού τομέα υπόσχεται ο Γιάνης Βαρουφάκης για να είναι συνεργάσιμος με τους πολίτες, τα παπαγαλάκια των τραπεζιτών σπεύδουν να τον κατηγορήσουν ότι κήρυξε πόλεμο στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι δανειολήπτες θα θέλαμε να ζούμε ένα όνειρο αλλά εξακολουθούμε να βιώνουμε έναν καθημερινό εφιάλτη και φοβόμαστε μη τυχόν επιδεινωθεί. 

 

Διότι, πώς είναι δυνατόν να γίνει επανίδρυση του τραπεζικού τομέα, όταν οι προηγούμενες ελληνικές (κατα τα άλλα) κυβερνήσεις παραδώσανε τον έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδας και κατ’ επέκταση όλων των εγχωρίων τραπεζών στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που αποτελεί το κάστρο των αρπακτικών που τα ξέβρασε ο Ατλαντικός Ωκεανός και ο Τάμεσης;

 

Πώς είναι δυνατόν να γίνει έλεγχος του τραπεζικού συστήματος  ώστε πλέον οι τράπεζες να είναι συνεργάσιμες με τους πολίτες -αυτό ακριβώς που όλοι όσοι κατοικούμε σε αυτή τη χώρα θέλουμε εκτός από όσους θέλουν να ζήσουν σε μια αποικία χρέους χωρίς εμάς- όταν υπάρχουν ρυθμίσεις που τους παραχωρούν ασυλία από τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος και φοροαπαλλαγές. 

 

Πίσω από τις λέξεις ας μην ξαναγράψουμε ότι κρύβεται ο Αλέξης, διότι κρύβεται κάτι διαφορετικό και δυστυχώς πάρα πολύ άσχημο για τον ελληνικό λαό. Κρύβεται μια συνομωσία καλοστημένη ανάμεσα στο νέο κράτος με το προσωπείο της λαϊκής στήριξης και τους τραπεζίτες που δεν έχουν πάψει να απειλούν με κλείσιμο των τραπεζών λες και τους ανήκουν σε περίπτωση που ληφθεί έστω και ένα μέτρο που αντίκειται στα κερδοσκοπικά συμφέροντά τους. 

 

Διότι πέρα από τα περί επανίδρυσης ή και εθνικοποίησης του τραπεζικού συστήματος με την εισαγωγή παράλληλου νομίσματος διότι αυτό θα σημάνει σίγουρα έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη από τη στιγμή που ανακτούμε την ανεξαρτησία μας και η κυβέρνηση και όχι η τρόικα αποφασίζει για τα οικονομικά και γενικά για τη διακυβέρνηση της χώρας, υπάρχουν κάποια πάρα πολύ δυσάρεστα πράγματα στη λίστα Βαρουφάκη που ουσιαστικά αναιρούν όσα στοχεύει. 

 

Διότι, πώς θα δημιουργηθεί μέχρι τον Ιούνιο η Εθνική Αρχή Εποπτείας για τράπεζες και ααφαλιστικές εταιρίες, όταν αυτό θα γίνει σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δηλαδή το γερμανικό κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο και τις γερμανικές τράπεζες που δεν κάνουν κάτι διαφορετικό από τις εγχώριες τράπεζες. Εκτός και αν η κυβέρνηση αποδεχτεί να έχει η ΕΚΤ και όχι η ΤτΕ την απόλυτη εξουσία στις εγχώριες τράπεζες.

 

Αν συμβεί αυτό, τότε ακολουθεί η δημιουργία υπερεταιρίας ειδικού σκοπού για τα ανεξόφλητα δάνεια προς τις τράπεζες, η οποία, όπως ζητάνε οι τραπεζίτες, θα διαχειριστεί τα υπερτοκογλυφικά και κατα συνέπεια μη εξοφλημένα δάνεια, θα αναλάβει το ρόλο του μπαμπούλα των δανειοληπτών στη θέση των εισπρακτικών εταιριών που έχουν ξεφυτρώσει σαν τα μανιτάρια και απειλούν, καταπατώντας τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα απολαμβάνοντας πλήρους ατιμωρησίας. 

 

Αν τελικά αυτός ο μεσάζοντας ονομαστεί υπερεταιρία ειδικού σκοπού ή ενδιάμεσος δημόσιος φορέας, δεν θα έχει καμία σημασία, από τη στιγμή που ουσιαστικά θα εξυπηρετούνται ακόμη καλύτερα τα συμφέροντα των τραπεζιτών και οι δανειολήπτες ουσιαστικά θα είναι δεμένοι χειροπόδαρα καθώς η κυβέρνηση θα περιορίζει σταδιακά την πρόσβασή τους στο μοναδικό καταφύγιο που έχουν σήμερα για να γλιτώσουν από την υπερχρέωση των τραπεζιτών που είναι ο νόμος 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. 

Η λύση που προτείνει ο Βαρουφάκης σημαίνει ξήλωμα του Γιάννη Στουρνάρα και των λοιπών delivery boys της τρόικας, όπως ο Μιχάλης Σάλλας, από την Τράπεζα της Ελλάδας και από τις διοίκησης των εγχωρίων τραπεζών;  Πώς θα γίνει αυτό από τη στιγμή που δεν το θέλουν οι Γερμανοί κυβερνώντες και η τρόικα;

Οι τραπεζίτες γνωρίζουν τί θέλει ο λαός και γνωρίζουν πώς να απειλούν τους ζαλισμένους ακόμη από τη μέθη της νέας εξουσίας κυβερνώντες, που τουλάχιστον για την ώρα δεν έχουν τόσο λερωμένη τη φωλιά τους όσο οι Πασοκονεοδημοκράτες, σκοπεύουν να επιδείξουν τη δύναμή τους ενόψει του Πάσχα ίσως και με ένα τεχνητό πιστωτικό γεγονός δεδομένου ότι επί πέντε -ίσως πολύ περισσότερα- χρόνια κρατάνε σε συνεργασία με τους καρχαρίες της ελληνικής οικονομίας υπό ομηρία ολόκληρο τον ελληνικό λαό. 

 

Εκεί, θα αποδειχθεί τί θα πράξει τελικά η κυβέρνηση απέναντι στο bullying των τραπεζιτών! Διότι η φυλάκιση και η επιστροφή των κλεμμένων στο λαό απλά δεν αρκεί για τα πέντε χρόνια οικονομικών εγκλημάτων. 

 

Λογιστικός έλεγχος όλων των δανείων

 

Απλά βήματα χρειάζονται και μεθοδικά. Πρώτο είναι ο έλεγχος της περιουσίας των τραπεζιτών εντός και εκτός χώρας και η απαλλοτρίωση της παρανόμως αποκτηθείσας περιουσίας τους. Δεύτερον, ο λογιστικός έλεγχος όλων των δανείων που χορήγησαν οι τράπεζες ώστε να γίνει εκκαθάριση όλων των οφειλών από παράνομους, άκυρους και καταχρηστικούς τόκους, πανωτόκια, επιτόκια, τόκους υπερημερίας, γραφειοκρατικά έξοδα κλπ. 

 

Φαίνεται όμως ότι διακυβεύεται κάτι άλλο. Τόσο η περιουσία των δανειοληπτών, γενικά των Ελλήνων, με κυριότερη την ιδιοκατοίκηση, καθώς το ξεπούλημα της γης που ανήκει στο λαό τη θέλουν όλοι όσοι είναι εχθροί του, εντός και εκτός Ελλάδας και ακόμη πιο επιφανεικά και βραχυπρόθεσμα τα χρήματα που υπάρχουν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και υπολογίζονται σε 11 δισ. ευρώ. Με αυτά τα χρήματα προτείνει ο υπουργός Οικονομίας να δημιουργηθεί αυτή η υπερεταιρία ειδικού σκοπού. Αυτά ακριβώς τα χρήματα εποφθαλμιούν οι τραπεζίτες. Με την εταιρία, τα χρήματα θα πάνε στα χέρια τους. 

 

Η κυβέρνηση πρέπει να μην ξεχάσει για ποιο λόγο την εξέλεξε ο λαός. Ολοι γνωρίζουμε ότι μεγαλύτερος εχθρός του λαού αυτή τη στιγμή είναι η τραπεζοκρατία και η οικονομική ολιγαρχία εντός και εκτός Ελλάδας. Αυτή προκάλεσε την κρίση, αυτή την μετέφερε στο λαό, αυτή υποχρέωσε το λαό να πληρώνει μέχρι να μην έχει να φάει, αυτή είχε τα υπερκέρδη και αυτή εξουσιάζει σήμερα μέσω αυτού του σάπιου αναξιοκρατικού πελατειακού συστήματος. Θα το γκρεμίσει αυτό το σύστημα η κυβέρνηση ή μήπως θέλει απλά να το εξωραΐσει για να συνεχίσει να βασανίζει τον ελληνικό λαό; 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr