Λοβέρδος: «Δεν υπάρχει περίπτωση να βγω και να πω ότι παγώνει η αξιολόγηση»

Συνεχή διάλογο ζήτησε από τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των καθηγητών, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, οι οποίοι με τη σειρά τους ζήτησαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το θέμα της απόλυσης 85 εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Ζήτησαν επίσης να παγώσει η διαδικασία της αξιολόγησης, κάτι στο οποίο ο υπουργός εξέφρασε την κατηγορηματική του αντίθεση.

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας, οι εκπρόσωποι των καθηγητών παρέδωσαν στον κ. Λοβέρδο υπόμνημα με τα φλέγοντα ζητήματα του κλάδου καθώς και έναν «φάκελο της ντροπής», όπως τον χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θύμιος Κοτσιφάκης, με δημοσιεύματα και ψηφίσματα υπέρ της επαναφοράς στα επαγγελματικά λύκεια των ειδικοτήτων που έχουν καταργηθεί.

 

Οι καθηγητές ζήτησαν επιμόνως από τον υπουργό να δεσμευθεί, ότι δεν θα υπογράψει την διαπιστωτική πράξη της απόλυσης των 85 καθηγητών, οι οποίοι δεν κατέθεσαν αίτηση για την απορρόφησή τους σε διοικητικές υπηρεσίες του δημόσιου τομέα.

 

Σημείωσαν επίσης, ότι οι απολύσεις αναμένεται να φτάσουν έως και τι 400 εξαιτίας της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με την κατάργηση των ειδικοτήτων.

 

«Θα συνδέσετε το όνομά σας με τις πρώτες απολύσεις στον δημόσιο τομέα από την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου», ανέφερε εκπρόσωπος των καθηγητών στον κ.Λοβέρδο. Οι καθηγητές έκαναν επίσης λόγο για ομηρία των 1.174 καθηγητών από ειδικότητες που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από τις 23 Ιουλίου 2013.

 

«Η απόφαση έχει υπογραφεί από την προηγούμενη διοίκηση, αλλά δεν έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ. Όταν φτάσει το έγγραφο στο γραφείο μου θα σας καλέσω να συζητήσουμε, μέχρι τότε δεν μπορώ να σας πω τίποτε», απάντησε ο κ. Λοβέρδος για το θέμα των απολύσεων, ενώ εμφανίστηκε κατηγορηματικός ως προς το θέμα της αξιολόγησης: «Δεν υπάρχει περίπτωση να βγω και να πω ότι παγώνει η αξιολόγηση. Η κοινή γνώμη είναι απέναντι και έχει δίκιο. Αξιολόγηση σημαίνει ποιος προσφέρει στα παιδιά μας» ανέφερε, ενώ ρώτησε τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ ποια είναι η πρόταση των εκπαιδευτικών στο ζήτημα.

 

«Να καταργηθεί ο νόμος» απάντησε ο κ.Κοτσιφάκης. «Πετάτε την μπάλα στην κερκίδα», σχολίασε ο κ.Λοβέρδος.

 

Σε συνάντηση γνωριμίας που είχε νωρίτερα με τους συντάκτες του υπουργείου Παιδείας, ο κ.Λοβέρδος έκανε γνωστό, ότι το ποσό των 435.000 ευρώ που συγκέντρωσαν κύπριοι μαθητές και παρέδωσαν στο υπουργείο Παιδείας θα διατεθούν σε υποτροφίες για άπορους πρωτοετείς φοιτητές. Ο κ.Λοβέρδος ανέφερε εξάλλου, ότι δεν υπάρχει χρόνος για μεγαλόπνοα σχέδια επισημαίνοντας ότι θα παρέμβει διορθωτικά όπου χρειαστεί. Ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε ακόμη, ότι επέλεξε έναν εν ενεργεία εκπαιδευτικό και νυν λυκειάρχη, τον Τάκη Χρηστάκη για διευθυντή του γραφείου του.

 

Σημειώνεται, ότι την Τετάρτη το πρωί ο υπουργός Παιδείας θα παραχωρήσει εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου.