Λύση-ανάσα για τους μαθητές της Α’ Λυκείου

Διορθωτική ρύθμιση το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα προωθεί το υπουργείο Παιδείας. Στόχος της παρέμβασης να περιοριστούν οι μαθητές που θα δώσουν εξετάσεις τον Σεπτέμβρη.

 

Άμεση αλλαγή στο τρόπο υπολογισμού της βαθμολόγησης των γραπτών στην Α’ Λυκείου ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να «σώσει» χιλιάδες παιδιά που έχουν παραπεμφθεί σε επαναληπτικές εξετάσεις τον Σεπτέμβριο.

 

Έτσι με την τροπολογία που θα αλλάξει το υπάρχον σύστημα βαθμολόγησης, τα γραπτά των παιδιών θα βαθμολογηθούν με τις νέες ρυθμίσεις και όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις τελικά δεν θα ξαναδώσουν εξετάσεις τον Σεπτέμβριο.

 

Αυτή τη στιγμή οι αρμόδιες υπηρεσίες εξετάζουν το θέμα και το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί η σχετική απόφαση.

 

Ο υφυπουργός Παιδείας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, δήλωσε ότι «η βελτίωση αυτή θα μειώσει αισθητά τον αριθμό των επανεξεταζόμενων ή απορριπτόμενων μαθητών της Α’ Λυκείου, και θα αποκαταστήσει πιθανές στρεβλώσεις που δημιουργούσε το υπάρχον νομοθετικό καθεστώς».

 

Αναφορικά με τον θεσμό της Τράπεζας Θεμάτων, ο ίδιος υπογράμμισε ότι υπάρχει εμπιστοσύνη από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στον θεσμό, ο οποίος δεν θα καταργηθεί αλλά θα παραμείνει σε ισχύ με βελτιώσεις, εφόσον απαιτηθεί.

 

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, το ποσοστό των μετεξεταστέων θα φτάσει το 20-30%.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ