Μάρδας: Το ασφαλιστικό θα περάσει στη Βουλή

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΡΧΕΙΟΥ

Στην εκτίμηση πως το ασφαλιστικό θα περάσει από τη Βουλή με τις ψήφους των 153 της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αλλά ενδεχομένως και με τις ψήφους άλλων, προέβη ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.

Μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά, σημείωσε ότι αυτή η διεύρυνση της πλειοψηφίας εξαρτάται από τις διαβουλεύσεις οι οποίες αρχίζουν τώρα.

Ερωτηθεις αν πιστεύει ότι θα ήταν καλό ο κ. Τσίπρας να επιδιώξει τη διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος και με άλλα μικρότερα κόμματα, ο κ. Μάρδας ανέφερε πως δεν τάχθηκε υπέρ της διεύρυνσης, απλώς όταν ρωτήθηκε για την Ένωση Κεντρώων απάντησε ότι είναι ένα κόμμα το οποίο δεν έχει σχέση με το πολιτικό παρελθόν της χώρας και ότι κάποιες απόψεις παρουσιάζουν ενδιαφέρον.
Πρόσθεσε όμως ότι κάποιες απόψεις που άκουσε πολύ πρόσφατα από τον κ. Λεβέντη τον προβλημάτισαν «περί μιας κυβέρνησης που θα συμμετέχει η ΝΔ και θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε να γίνουν με την έννοια ότι πως είναι δυνατόν να πάρει μέρος σε μια κυβερνητική πλειοψηφία ένας πολιτικός σχηματισμός ο οποίος οδήγησε τη χώρα εδώ που την οδήγησε εφαρμόζοντας μια οικονομική πολιτική η οποία δεν έδωσε τα αποτελέσματα τα οποία θέλαμε».

Ο κ. Μάρδας συμπλήρωσε πως σε ό,τι αφορά στο κατά πόσο θα υπάρχει διεύρυνση ή δεν θα υπάρχει διεύρυνση είναι ζητήματα τα οποία συζητούνται στα θεσμικά όργανα της κυβέρνησης και από εκεί και πέρα παίρνεται μια οποιαδήποτε απόφαση.

«Δεν πρόκειται να εκφράσω άποψη, την άποψή μου θα την εκφράσω όταν ακούσω τις απόψεις των συναδέλφων μου, αν τεθεί τέτοιο θέμα στην ΚΟ» επισήμανε.