Μαρέβα Γκραμπόφσκι: Η φωτογραφία της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Κρακοβία

Στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την Πολωνία βρέθηκε η Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι ταξίδεψε μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Πολωνία με αφορμή την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος. Την Δευτέρα επισκέφθηκαν το Αουσβιτς, στο πλαίσιο της επετείου των 75 χρόνων από την απελευθέρωση του στρατοπέδου από τις Συμμαχικές Δυνάμεις, το 1945. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που Ελληνας πρωθυπουργός παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στον τόπο μαρτυρίου.

Η φωτογραφία της Μαρέβας Γκραμπόφσκι από την Πολωνία
Μία ημέρα μετά το ταξίδι τους στο Αουσβιτς, η Μαρέβα Γκραμπόφσκι δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, στιγμιότυπο από τη βόλτα τους στην Κρακοβία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του ποζάρουν χαμογελαστοί σε δρόμο της πόλης. «Ομορφη Κρακοβία», έγραψε η Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη γεννήθηκε στην Αθήνα και έχει καταγωγή από την Πολωνία, την Ελλάδα και την Αίγυπτο. Ο Αιγύπτιος παππούς της ήταν ναυπηγός και ο πρώτος Έλληνας που σπούδασε στο Newcastle College, ενώ η γιαγιά της προέρχεται από την παλιά εμπορική οικογένεια Λούβαρη της Τήνου. Από την πλευρά του πατέρα της, ο παππούς της, Ματίας Γκραμπόφκσι, είχε τη δική του φαρμακοβιομηχανία αλλά ήταν και λάτρης της τέχνης –είχε τη δική του Γκαλερί Γκραμπόφσκι στην Αγγλία.


Πηγή: iefimerida.gr