Μαθητική μετανάστευση

Συνολικά 2.634 μαθητές απ όλη την Ελλάδα εγκατέλειψαν το σχολείο για να φύγουν με τους γονείς τους στο εξωτερικό. Όπως εξηγεί ο καθηγητής Αριστείδης Εμμανουηλίδης 2500 μαθητές έφυγαν στη Γερμανία 1550 στην Αγγλία, 1050 σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, ενώ ένας έφυγε με την οικογένειά του στη Χιλή.

Όπως εξήγησε στο radio1d.gr, ο κ Εμμανουηλίδης υπάρχουν πολλές περιπτώσεις μαθητών που εγκαταλείπουν ακόμη και την υποχρεωτική εκπαίδευση για να εργαστούν λόγω της κρίσης. 

Ωστόσο το Δημόσιο Σχολείο προσπαθεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Από φέτος όσοι μαθητές υποβάλλουν μηχανογραφικό θα έχουν τη δυνατότητα δεύτερης ευκαιρίας διορθωτικής υποβολής πριν την καταληκτική ημερομηνία, ενώ οι διευθύνσεις των σχολείων θα παρακολουθούν ηλεκτρονικά την υποβολή των υποψηφίων , έτσι ώστε να επέμβουν εάν χρειαστεί σε περίπτωση που καποιος μαθητής χάσει την προθεσμία. “Υπάρχουν κάθε χρόνο περιπτώσεις υποψηφίων που κινδυνεύουν να χάσουν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής και οφείλουμε να επέμβουμε” τόνισε ο κ Εμμανουηλίδης.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr