Μαζική διαδήλωση κατά του Ρέντσι

Μαζική είναι η συμμετοχή ιταλών εργαζομένων, φοιτητών, συνταξιούχων και ανέργων στην διαδήλωση του ιταλικού κεντροαριστερού συνδικάτου Cgil κατά της πολιτικής της κυβέρνησης του Ματέο Ρέντσι.

Το μεγαλύτερο συνδικάτο της Ιταλίας μετέφερε στη Ρώμη τα μέλη του χρησιμοποιώντας, μεταξύ των άλλων, δυόμιση χιλιάδες λεωφορεία, ένα πλοίο, δέκα τρένα και ένα αεροπλάνο.

Η επικεφαλής του Cgil Σουζάνα Καμούσο εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στην αλλαγή της εργασιακής νομοθεσίας, με την οποία η ιταλική κυβέρνηση επιχειρεί να περιορίσει σημαντικά το δικαίωμα επαναπρόσληψης σε περίπτωση αναίτιας απόλυσης των εργαζομένων.

«Από τον Ρέντσι ζητάμε θέσεις εργασίας, επενδύσεις, περισσότερα χρήματα για την επιστημονική έρευνα και τις υποτροφίες των νέων και να μην αλλάξει, προς το χειρότερο, την εργασιακή νομοθεσία», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Καμούσο.

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν αντιπροσωπείες εργαζομένων από όλες τις μεγαλύτερες ιταλικές επιχειρήσεις στις οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με την εργοδοσία, λόγω απολύσεων που έχουν εξαγγελθεί: από το χαλυβουργείο του Τέρνι, στην κεντρική Ιταλία μέχρι την αεροπορική εταιρία Μeridiana, η οποία έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε περισσότερες από 1.200 απολύσεις.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαδήλωση συνδικαλιστικής οργάνωσης της χώρας έπειτα από εκείνη του 2002 κατά της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, στην οποία είχαν λάβει μέρος τρία εκατομμύρια Ιταλοί.

 

 

Πηγή: Newsbeast.gr