Με αντίσκηνα έξω από το υπουργείο Οικονομικών οι καθαρίστριες

Αντίσκηνα στην είσοδο του υπουργείου Οικονομικών, συνεχίζοντας τις πολύμηνες κινητοποιήσεις τους, έστησαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης οι καθαρίστριες που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και σε 10 ημέρες θα βρεθούν αντιμέτωπες με την απόλυση.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν καθαρίστριες υπό απόλυση από διάφορες περιοχές της χώρας. Οι καθαρίστριες δηλώνουν αποφασισμένες να παραμείνουν έξω από το υπουργείο Οικονομικών «έως τη δικαίωση» τους. 

 

Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη του καθεστώτος διαθεσιμότητας των 595 καθαριστριών (στις 18 Μαΐου) και εν συνεχεία θα αντιμετωπίσουν την απόλυση.

 

Όπως αναφέρει το in.gr, oι καθαρίστριες απευθύνουν έκκληση στήριξης μέσω της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες: «Εμείς οι “αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών”, από τις 18 Σεπτεμβρίου 2013, είμαστε σε καθεστώς διαθεσιμότητας και σε λίγες μέρες, (στις 18 Μαΐου του 2014), χάνουμε τις δουλειές μας, απολυόμαστε», σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση.

Οι καθαρίστριες αναφέρουν ακόμη πως οι επόμενες μέρες θα είναι καθοριστικές για τη μάχη που δίνουν και πως γι’ αυτό αποφασίσαν την κλιμάκωση του αγώνα τους, ενώ παράλληλα καλούν όλους τους απολυμένους, τους άνεργους, όσους και όσες αντιστέκονται στις απολύσεις της κυβέρνησης και της τρόικας, να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους.

 

«Καλούμε τους πολίτες, τα συνδικάτα, τις γυναικείες οργανώσεις, την νεολαία, τους ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών και της επιστήμης, να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας φωνή», αναφέρει η ανακοίνωση.
Μιλώντας στο ΣΚΑΙ το πρωί της Τετάρτης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι οι καθαρίστριες, όπως και όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα την περίοδο του Σεπτεμβρίου/ Οκτωβρίου, θα μπορούν να διεκδικήσουν νέες θέσεις εργασίας στο Δημόσιο.

 

Όπως είπε, θα μπορέσουν να υποβάλλουν αιτήσεις επανατοποθέτησης για θέσεις σε ΚΕΠ, καθώς και για θέσεις γραμματείας σε δικαστήρια ή νοσοκομεία. Όπως διαβεβαίωσε ο κ. Μητσοτάκης θα ανοίξουν θέσεις και για υποψήφιους υποχρεωτικής εκπαίδευσης.