Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη του Τάσου Μαντέλη

Με την εξέταση μαρτύρων προχωρά η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη για την υπόθεση της Siemens, μετά και το πέρας των νομικών ενστάσεων.

Στη δίκη κατέθεσε ο Γαρύφαλλος Μάρκου, αδελφός της κατηγορούμενης Αντωνίας Μάρκου, την οποία βαρύνει το κακούργημα της άμεσης συνέργειας σε παθητική δωροδοκία.

 

Όπως αναφέρει το in.gr, ο κ. Μάρκου απέδωσε την εμπλοκή της αδελφής του στην σχέση της με τον Δημ.Νέγρη, ο οποίος και συνέδεσε το όνομά της με τους επίμαχους λογαριασμούς και τις μίζες της Siemens.

Τονίζοντας ότι στην προσωπικότητά της υπερισχύει το συναίσθημα της σκέψης, ο κ. Μάρκου εξήγησε ότι είχε δώσει στον τότε σύντροφο της πληρεξούσιο για να κινείται σχετικά, ανοίγοντας λογαριασμούς στο όνομά της, χωρίς ωστόσο να έχει αίσθηση του τι ακριβώς συνέβαινε.

 

«Το μόνο που ήξερε η αδελφή μου ήταν ότι οι λογαριασμοί αφορούσαν επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ηλία Γεωργίου. Δεν γνώριζε ότι διακινούνταν παράνομα ποσά» υποστήριξε ο αδελφός της κατηγορούμενης.

Ο κ. Μάρκου ανέφερε πάντως, σύμφωνα με το in.gr ότι το 2008 ο ίδιος ο Γεωργίου είχε πει «σκίστε τους λογαριασμούς. Καταστρέψτε τους. Πίσω από αυτούς βρίσκονται ηχηρά ονόματα. Θα καεί πολύς κόσμος».  

 

Ο Γεωργίου ήταν άλλωστε -όπως κατέθεσε ο κ. Μάρκου- και το μοναδικό πρόσωπο που γνώριζαν τόσο ο ίδιος όσο και η αδελφή του.

«Ψάξαμε στο Ίντερνετ για να δούμε ποιος ήταν υπουργός Μεταφορών τότε, δεν ξέραμε τον Τάσο Μαντέλη» σημείωσε.

«Roco είδα στα δημοσιεύματα αργότερα, Roco παρέδωσα στον εισαγγελέα. Δεν ήξερα ποιος ήταν από πίσω».

Ο μάρτυρας θα εξεταστεί στη συνέχεια από τον εισαγγελέα της δίκης Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο.