Με λεωφορεία μεταφέρονται οι πρόσφυγες από το λιμάνι του Πειραιά

 

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

 

Με λεωφορεία του ΟΑΣΑ μεταφέρονταν το βράδυ της Δευτέρας πρόσφυγες από το λιμάνι του Πειραιά σε άλλη τοποθεσία, πιθανώς στο Ελληνικό. Νωρίτερα, 3-4 λεωφορεία μετέφεραν πρόσφυγες από την πλατεία Βικτωρίας στο γήπεδο του μπέιζμπολ στο Ελληνικό.

Περίπου 2.500 μετανάστες και πρόσφυγες φιλοξενούνται στους τέσσερις επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ (πύλη Ε-1, Ε-2, Ε-3 και στην Πέτρινη Αποθήκη), σύμφωνα με τελευταίες εκτιμήσεις στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Πολλοί από τους πρόσφυγες και μετανάστες που το πρωί ανέρχονταν περίπου σε 5.000 άτομα, αναχώρησαν για το κέντρο της Αθήνας, ενώ άλλοι οδηγήθηκαν στα κέντρα προσωρινής παραμονής.

Σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη», αν βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες στο Αιγαίο, θα αναχωρήσει στις 3 τα ξημερώματα για Μυτιλήνη και Χίο προκειμένου να παραλάβει μετανάστες και πρόσφυγες.

Την ίδια ώρα αναμένεται να αναχωρήσει και το Blue Star 2 για Σύρο, Πάτμο, Λέρο, Κω και Ρόδο.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από το Λιμενικό Sώμα, στις 8:20 το βράδυ αναχώρησε από τη Σάμο με προορισμό τον Πειραιά, το επιβατηγό οχηματαγωγό Blue Stat Patmos.

Το συγκεκριμένο πλοίο (όπως και το καταμαράν Tera Jet, αλλά και το «Ελευθέριος Βενιζέλος»), είναι ναυλωμένο από το υπουργείο Ναυτιλίας.

Όπως έγινε γνωστό το Blue Stat Patmos μετέφερε Προκάτ σπίτια στην Κω όπου δημιουργείται το κέντρο προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.

Το πλοίο αναχώρησε κενό επιβατών από τη Σάμο μόλις φθάσει στο λιμάνι του Πειραιά το πλοίο, θα παραλάβει και νέους προκάτ οικίσκους με προορισμό την Κω.

Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» βρίσκεται στο λιμάνι της Μυτιλήνης και περιμένει εντολές προκειμένου να επιβιβάσει μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ το καταμαράν Tera Jet βρίσκεται για τον ίδιο λόγο στο λιμάνι της Χίου.

Στο μεταξύ αναχώρησε στις 16:25 το απόγευμα από τη Ρόδο το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας» μεταφέροντας 316 μετανάστες και πρόσφυγες με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Το «Διαγόρας» πραγματοποιεί το δρομολόγιο Ρόδο, Τήλο, Νίσυρο, Κω, Κάλυμνο Αστυπάλαια.

Στο μεταξύ, στο λιμάνι του Πειραιά, στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Εξπρές Πήγασος», φιλοξενούνται μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ το υπουργείο Ναυτιλίας έχει έρθει σε επικοινωνία και με άλλες εταιρείες προκειμένου να διαθέσουν πλοία για τον ίδιο λόγο.