Με πλαστό πτυχίο ο διευθυντής του Περιφερειακού Ιατρείου Σκύρου

Γιατρός-μαϊμού ήταν ο επί 13 χρόνια διευθυντής του Περιφερειακού Ιατρείου Σκύρου. Η υπόθεση ερευνήθηκε έπειτα από καταγγελία και διαπιστώθηκε ότι οι τίτλοι σπουδών του από το Πανεπιστήμιο της Ρώμης La Sapienza ήταν πλαστοί.

Με εντολή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας ανακλήθηκε ο διορισμός του στις 15 Μαΐου.

Με δηλώσεις του το μεσημέρι της Παρασκευής ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης άφησε να εννοηθεί ότι σύντομα θα υπάρξουν και άλλες αποπομπές λειτουργών της Υγείας για παρόμοιους λόγους. «Μία διοικήτρια έχει ήδη αποπεμφθεί λόγω πλαστότητας πτυχίου. Από ό,τι φαίνεται, ίσως να υπάρξει τις επόμενες ημέρες και μια δεύτερη παρόμοια περίπτωση. Η γνωστή περίπτωση του γιατρού από τη Σκύρο, για τον οποίο έχει γίνει πολύς λόγος σήμερα, ο οποίος βγήκε από την ενεργό υπηρεσία. Και από ό,τι φαίνεται, έχουμε και κάποια επιπλέον ευρήματα σε κάποιες άλλες περιοχές της χώρας. Στη συνέχεια θα έχουμε και τον έλεγχο των πτυχίων ξένων γλωσσών για να ολοκληρώσουμε τον έλεγχο όλων των ανθρώπων οι οποίοι εργάζονται για εμάς» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης. 

Όπως είπε, από τα τέλη του 2013 οι υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας έχουν ξεκινήσει ενδελεχή έλεγχο της γνησιότητας των πτυχίων. 

Αναφερόμενος στην περίπτωση του γιατρού από τη Σκύρο είπε ότι η υπόθεση είχε ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια όταν πολίτης έκανε καταγγελία. Το καλοκαίρι του 2013 ξεκίνησε ο έλεγχος και πριν από έναν μήνα υπεγράφη η απόφαση της αποπομπής του, η οποία δημοσιεύθηκε πρόσφατα. 

Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι από τους μέχρι τώρα ελέγχους δεν προκύπτει ότι κινδύνευσε η ζωή ασθενούς. «Δεν έχει διαπιστωθεί τέτοιο πράγμα. Φαίνεται ότι υπήρχε κάποιος αδικαιολόγητα μεγάλος πλουτισμός του συγκεκριμένου γιατρού που ελέγχεται με ποιον τρόπο συνέβη. Σε κάθε περίπτωση μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν ελεγχθεί τα πάντα σε όλους» είπε. 

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Υείας κ. Πελοπίδας Καλλίρης ανέφερε ότι ο γιατρός διώκεται και αναζητείται από την Αστυνομία.