Με ρεκόρ συμμετοχών ολοκληρώθηκε ο 7ο Αριστοτέλειος δρόμος στη Θεσσαλονίκη

Με σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες (σ.σ. γεγονός δεν ίσχυσε σε περισσότερες από μια φορές στο πρόσφατο παρελθόν) και ρεκόρ συμμετοχών, ολοκληρώθηκε σήμερα στην πλατεία Χημείου, στην Πανεπιστημιούπολη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), ο 7ος Αριστοτέλειος Δρόμος.

Αγώνας 5.000 μ., ενταγμένος στις αθλητικές δραστηριότητες του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου του ΑΠΘ, που στοχεύει στη συμμετοχή και την ευαισθητοποίηση για κίνηση, φυσική δραστηριότητα και καλύτερη ποιότητα ζωής. Οι δηλώσεις συμμετοχής, από φοιτητές και απλούς πολίτες, άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, έφτασαν τις 1.500, που αποτελεί το μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων από τη «γέννηση» της διοργάνωσης. Υλοποιήθηκε, επίσης, αγώνας 1.000 μέτρων, χωρίς κατάταξη, για μικρά παιδιά. «Είμαστε χαρούμενοι για το φετινό ρεκόρ συμμετοχών, αλλά κυρίως για το ότι οι φοιτητές μας έχουν αρχίσει να αγκαλιάζουν το δρόμο. Εχουμε 900 δηλώσεις συμμετοχής από φοιτητές όλων των σχολών του ΑΠΘ.

 

Ο στόχος μας με τον αγώνα είναι να ευαισθητοποιήσουμε την Πανεπιστημιούπολη, τους καθηγητές, τους φοιτητές μας, το προσωπικό, σε ζητήματα φυσικής αγωγής, άθλησης και φυσικής δραστηριότητας, αλλά και να αναδείξουμε την Πανεπιστημιούπολη αλλιώς. Οτι μπορούν να γίνουν εδώ και άλλες δράσεις. Είναι μια υπέροχη διαδρομή εντός του Πανεπιστημίου, με την οποία ο κόσμος μπορεί να διασκεδάσει», δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ο Βασίλης Παπαχαρίσης, υπεύθυνος των αθλητικών δραστηριοτήτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πρόσθεσε αναφέροντας: «Ηλικιακό όριο στον αγώνα δεν υπάρχει, η συμμετοχή, επίσης, είναι δωρεάν. Φέτος έχουμε και φοιτητές από άλλα Πανεπιστήμια, όπως του Αιγαίου, τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Ο αγώνας μας είναι ανοικτός για όλους και είμαστε χαρούμενοι που χρόνο με το χρόνο τον υιοθετεί η πόλη και συμμετέχει. Εχουμε βοήθεια από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, με υλικοτεχνική υποδομή και το προσωπικό του. Φέτος, ακόμη, συμμετέχει η οργανωτική επιτροπή της φοιτητικής εβδομάδας του ΑΠΘ». Κατέληξε ο κ. Παπαχαρίσης εξηγώντας πως στον αγώνα: «Εχουμε βραβεύσεις για τρεις πρωτιές. Η πρώτη αφορά σε ηλικιακές κατηγορίες φοιτητών ως 34 ετών και από 35 και πάνω για άνδρες και γυναίκες, στους οποίους δίνουμε μετάλλιο και Κύπελλο του Πανεπιστημίου. Θεσμοθετήσαμε, ακόμη, φέτος την πρωτιά σε αριθμό συμμετοχών από σχολές, δηλαδή θα πάρει τιμητική διάκριση η σχολή που θα έχει περισσότερες συμμετοχές και πρωτιά σε όποια σχολή φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα».