Με τα φουσκωτά οι γιατροί στον Αη Στράτη‏

Ακόμη και γυναίκες 60-70 ετών μόνιμοι κάτοικοι του Αη Στράτη που δεν είχαν κάνει ποτέ τεστ παπ , απέκτησαν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας μέσω της αποστολής αγάπης, υγείας και αλληλεγγύης προς τους κατοίκους του ακριτικού Αη Στράτη που διοργάνωσε ο Μακεδονικός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών (ΜΟΦΣ) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 22 χρόνια της λειτουργίας του. 

 

Η τριήμερη αποστολή, πραγματοποιήθηκε σε στενή συνεργασία με το Δήμο Αγίου Ευστρατίου και έδωσε τη δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους του νησιού, να εξετασθούν από ειδικούς ιατρούς πολύ υψηλού επιπέδου.”Είχαμε γιατρούς 11 ειδικοτήτων, υψηλού επιπέδου οι οποίοι έκαναν τις απαραίτητες εξετάσεις στους 200 κατοίκους του νησιού μέσω ραντεβού που είχαν κλειστεί από πριν” λέει ο Πρόεδρος του ΜΟΦΣ Θόδωρος Καρτσιώτης.

Active Image

Τα σκάφη του ΜΟΦΣ με την πολυμελή αποστολή υποδέχτηκαν στο λιμάνι ο Δήμαρχος του νησιού κ. Μακρής, η νέα Δήμαρχος κ. Κακαλή, κάτοικοι του νησιού και όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Στο σχολείο του νησιού ο Πρόεδρος του ΜΟΦΣ Θόδωρος Καρτσιώτης, παρέδωσε μία υπερσύγχρονη υπολογιστική νησίδα 12 φορητών υπολογιστών, προσφορά της εταιρείας  “ΜΕΝΑΡΙΝΙ HELLAS AE” και σε όλους τους μαθητές μοιράσθηκαν δώρα από τον επιχειρηματία – μέλος του ΜΟΦΣ κ.Νικολαίδη.
Αρωγοί και υποστηρικτές της προσπάθειας είναι πολλές εταιρείες της Βόρειας Ελλάδας όπως η ΜΑΣΟΥΤΗΣ, η Κάρτα Υγείας Ευ club και το Διαβαλκανικό Ιατρικό Κέντρο.

 Όπως μάλιστα επισημαίνει ο κ Καρτσιώτης οι δράσεις θα συνεχιστούν αφού έχουν εκδηλώσει να προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους 25 ιατροί όλων των ειδικοτήτων, όλοι μέλη του Ομίλου. 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr